Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, January 17, 2009

Photoshoot @ Tasik Taman Jaya

Ahad 11 Jan 2009

hari ni bangun pagi pukul 9 pagi (pagi la sangat..hehe)...dah janji dengan kak anim breakfast sama2...mandi dan siap2...pukul 10 a.m terus menuju hijjaz vista satu2nya restoran kat kawasan rumah aku ni...restoran ni mamak punya jugak...makanannya not bad...tapi masa mula2 pembukaan dulu hampeh giler makanannya...teh tarik cair...order air yang sama tapi rasa air setiap orang lain2...haha...apakah maknanya tu?lepas tu memang boikot la restoran ni..lepas beberapa bulan kitaorang datang makan lagi kat sini dan hasilnya alhamdulillah...not bad..setanding la dengan mamak2 lain...dah baru2 ni aku pergi lagi restoran ni...nampak gayanya presentation makanan sangat menarik...hehe...macam ni la bagus...baru orang suka nak makan kan?hehe...dah mengarut lebih2 pulak...

lepas makan, kak anim lepak rumah aku...aku dan kak ana dok test camera masing2...plan seterusnya adalah makan nasik + sup daging kat tasik taman jaya...try call mamat lowyat tu tak angkat pulak...aku nak tukar venue...instead of jumpa kat kl sentral...ingat nak jumpa kat taman jaya jek...dah alang2 kitaorang sampai kat situ kan??oh sebelum tu, masa breakfast aku dah sms mamat lowyat tu mintak tukar venue...tapi still tak ada reply...

patrick yg comel..hehe...

so lepas zohor kitaorang keluar dan makan kat gerai lori kat tepi tasik taman jaya sambil bawak dslr...haha...poyo giler la aku rasa masa tu...tapi buat bodo je la...hehe...dalam kereta sempat snap gambar sikit2...tapi duduk belakang...so gambar tepi je la yang aku boleh ambik...hehe...

lrt universiti

nasi + sup daging tak jual pulak masa weekend...so aku order soto...not bad..tapi kuah macam minyak sikit...tambah cili lebih baru terangkat...hehe...tengah2 makan tiba2 ada minah protex bagi sabun protex free...rezeki2...hehe...dah dapat sabun free tu kena la jawab soalan survey pulak kan?hehe...masa makan baru dapat sms dari mamat lowyat dia tak boleh datang tasik taman jaya...either kelana jaya atau kl sentral jek...so aku pilih kl sentral pukul 4.30 p.m...

soto...yummyyyy....


kanak2 bawah 18 tahun tak boleh tengok ye...hihi...

lepas makan sesi fotografi bermula...lepak kat tasik sambil test setting dan ambik gambar....haha...rasa macam bodoh giler la...tukar setting main ikut suka jek...nasib baik la dslr...boleh la delete2 gambar tak cantik...hehe...

aerator tu apa ek?


sebut betul2...bunga...


alamak...salah fokus pulak...hehe...


haaa...baru betul...


amcorp mall...walaupun rupa macam tak best tapi sekali korang pergi mau borong sakan...


photog pun nak interframe jugak...hikhik


the whiteside member...hehe...

lepas selesai sesi fotografi...kitaorang masuk amcorp...masuk giant beli barang keperluan...masa tu dah nak dekat 4.30 p.m...kelam-kabut jugak la...dah la mamat lowyat tu lambat confirm dengan aku...hampeh...untuk jimatkan masa aku gi draw duit dulu kat cimb sementara tunggu kak anim + kak ana bayar...diaorang dah habis bayar aku still queue kat atm...slow giler la....tertekan aku dengan orang yang slow kat atm ni...lagi satu aku tension kalau orang tu draw untuk orang lain....means lebih dari 1 withdrawal...bukan tak boleh...consider la orang belakang yang beratur panjang berjela + lama semata2 nak tunggu ko draw duit...kalau cepat takpe jugak...ni terhegeh2...at least tengok la orang belakang...kalau tak ada orang baru la proceed...kalau tak, beratur lain la bai!! haha...panjang pulak aku bebel...

shopping jangan tak shopping...

kak anim + kak ana tunggu kat pintu masuk katanya...lepas draw duit aku terus bergegas pergi entrance...tak ada pun diaorang ni....mana pigi adik manis??dah la dah lambat nak jumpa mamat lowyat tu...aku call kak anim diaorang still kat dalam...berborak dengan kawan lama rupanya...aku pun tunggu lat kat tiang depan tu dengan sangkut d80 aku kat tengkuk...aku perasan dua orang mamat ni tengah hisap rokok...dari tiang sebelah sana tiba2 dia datang kat tiang dekat dengan aku...dalam hati aku...dia ni nak ngorat aku ke? (haha...perasan...aku memang suka perasan ok!...hihi)...tapi aku sedapkan hati aku...maybe mamat ni nak hisap dekat dengan tong sampah ni kot...tak lama lepas tu kak anim + kak ana pun sampai...kitaorg melintas jalan...tiba2 dengar bunyi wisel dan suara orang panggil "adik..adik..."...aku pun toleh la...ingat pak guard tu panggil...rupa2nya mamat yang hisap rokok tu...dia tanya aku "photographer ke?"...aku jerit "bukan...bukan" sambil buat isyarat tangan...lepas tu lari...haha...lawak betul...baru sehari pegang dslr dah ada orang approach...nak suruh aku jadi photog untuk wedding dia kot...haha...tu la dia...gaya 10 markah...hehe...

sampai kat kl sentral pukul 4.45 p.m...call mamat lowyat...dia still on the way...hampeh...pukul 5 p.m dia call dia tunggu kat entrance depan hilton...banyak la pulak kereta bersadai kat situ...call mamat tu semula tak dapat...call lagi sekali terputus...lepas tu aku nampak sorang cina keluar dari kereta sambil pegang kotak ala2 usb modem colour hijau....rasa macam ni je orangnya..aku pun datang dekat...aku tanya...memang sah...hampeh...bateri kong katanya...jek2 mintak kurang dah tak boleh...so dapat la usb modem huawei e220 cap maxis dengan harga rm299...boleh la kan?hehe...

sampai rumah, solat, siap2 lepas tu jumpa Mr. E...hikhik...

4 comments:

Razali said...

Nikon D80 eh. Great system.
Kalau ada kawan2 yang ajar nanti cepat la improvements.

Good luck!

kui said...

pergh ini entry zmn bila ni moi.. hahahah

amoi said...

razali: yup...hope so...nak kena selalu gi photoshoot ni...hehe...

kui: haha...nampak sgt aku teramat "rajin" update blog kan?hehe..

Anonymous said...

saya ingin tahu pandangan awak berkenaan taman tasik jaya sepanjang pengetahuahn awak bleh bagi komen sket n email pada saya di biomarin218@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...