Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, January 29, 2009

Cameron Highlands - Day 1

Sabtu 24 Jan 2009

lepas farewell party @ alamanda...pick up radie & jaja kat precint 18 dan sumbat semua barang dalam kereta ona & amy dan trip ke cameron highlands yang penuh adventerous pun bermula...weee heeee...

sempat snap masa tengah tunggu ona & amy


perjalanan bermula lebih kurang pukul 4 p.m

nak keluar dari putrajaya masuk ke plus highway je dah makan masa hampir 1 jam...melilau2 masuk shah alam, masuk klang...pastu baru la berjaya masuk highway...huru-hara betul...haha...lepas tu dah la hujan...jammed pulak kat area behrang...so perjalanan yang sepatutnya ambil masa 1 1/2 jam jadi 3 jam...duh!

jem giler duh!

sampai kat R & R tapah lebih kurang pukul 7.30 p.m...kitaorang berhenti untuk solat & ke toilet...orang punya la ramai...siap kena beratur la nak masuk toilet...nasib baik toilet kat situ banyak...so tak panjang sangat queue...tiba2 ona bagitau owner apartment call tanya kitaorang jadi ke tak nak check in sebab diaorang akan tutup kedai pukul 10 p.m..untuk pengetahuan korang kunci apartment tu kena ambik kat kedai syarikat tu...apartment kat tempat lain...ni bukan macam hotel ok! haha...haa...sambung semula...disebabkan owner tu dah call so kitaorang decide solat kat apartment jek dan beli makanan buat alas perut kat petronas...makan dalam kereta je malam tu duh! sadis2...

so perjalanan diteruskan...sampai kat tapah...hujan turun selebat2nya...dah la lepas exit tapah tu kitaorang tersalah simpang...nasib baik tak jauh terlajak...patah semula ke pekan tapah...dan tiba2 decide nak tidur kat tapah je memandangkan hari dah gelap + hujan lebat giler...call owner apartment cakap kitaorang check in esok...dia ok je walaupun sebenarnya tak ok...hehe...dan berhenti tanya brader jual apa tah kat tepi jalan tu hotel2 area tapah...

yang kitaorang jumpa ada 2 hotel jek...tu pun hotel ala2 rumah urut ah seng...haha...dan yang malangnya dua2 hotel tu penuh...owner hotel tu suruh try resthouse pulak...punya la lama si aini & ona dok cakap dengan receptionist resthouse tu...ingatkan dapat la bilik...rupanya penuh jugak...memang malang betul la...tapi nasib baik receptionist tu baik hati tolong bookkan hotel kat kampar...baca baik2...kampar ok! tapi yang tak baik hatinya receptionist tu tunjuk jalan jauh ke kampar...dia cakap 20 minit jek...20 minit apa...40 minit...dah la hutan kiri kanan + gelap gelita...hoho....nyumpah2 jugak la receptionist tu kat dalam kereta...haha

bila sampai kat hotel grand kampar lega rasanya...tapi tengok hotel macam mahal jek...so hantar wakil 2 orang...aini & ona untuk tanya harga...hehe...1 malam rm128 standard room kot...1 katil queen...so malam tu kitaorang semua jadi pelakon...pasang strategi...oh lupa nak cakap trip ni seramai 8 orang...hehe...disebabkan masa tu dah pukul 10 lebih dan pagi2 esok kitaorang dah nak check out so kitaorang decide nak sumbat 8 orang dalam 1 bilik...nasib baik bawak toto...haha...so terpaksa la berlakon...mula2 aku, aini, ona & amy masuk bilik dan bawak semua beg2 besar....lepas tu baru radie & jaja masuk...dan farah & nana masuk....haha...lawak giler la...padahal macam la hotel tu takde cctv kan?hehe...

malam tu aku tidur dalam kesejukan sebab selimut pakai cadar nipis...masa tu barulah rasa nyesal tak bawak sleeping bag yang dah dipinjam...hampeh!!! ni semua radie punya pasal sebab kurang suhu aircond tengah2 malam...and thanks to ona sebab tutupkan aircond...legaaaaa...kalau aku tau...awal2 lagi aku dah tutup...huhu...zzzzzzzzzz

7 comments:

~tuah.rimbun~ said...

gambonye mana?
takkan jemm aje yg ada...

amoi said...

hehe...sabar2...tunggu entry seterusnya...hehe...

kuizikel said...

pergh gambo yg pokok n awan tu aku sungguh impressed...hehe

hebat la lakonan ko sumbat 8 org dlm 1 bilik... hahaha.. aku tgh bygkan muka radie menyelinap smbil menjengket2... hahahahhaha..

ned said...

tidak.. tidak... dier x berjengket.. tp kontrol laaa masa nak naik lif tue..(^^,)

toto siap sorok dlm beg utk seludup masuk tue.. haha.. nasib baik ader beg pramugari kakchik (^^i)

amoi said...

kuizikel: haha...lakonan kena hebat...kalo tak sia2 amik teater masa kat UM dulu...hehe..

ned: haha...tu la pasal...nasib baik ada toto dan beg AF...

kuizikel said...

amoi, hahahha...teater jd ibu n setan ek.. muakakakka..lawak siot..

eh telebey sudah!

amoi said...

aah...hampeh la lecturer tu bg aku watak setan...cis...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...