Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, January 19, 2009

Anugerah Juara Lagu ke 23

posting ni aku ingatkan nak buat malam tadi lepas AJL tapi tak larat giler...penat seharian berjalan dan berada di luar rumah...hehe...

aku puas hati dengan keputusan AJL 23 kali ni...Faizal Tahir deserved it...M.U.H pun sama...tapi mula2 ingatkan Faizal Tahir dapat anugerah juara lagu...tup2 M.U.H...memang diaorang layak pun...it's not a competition siapa nyanyi sedap...tapi lagu siapa paling sedap...nama pun Anugerah Juara Lagu kan?hehe...

aku pun peminat Spider...tapi aku tengok persembahan diaorang sangat hambar...maybe lagu tu yang hambar...atau diaorang tak pandai nak ceriakan lagu yang hambar (err macam mana nak ceriakan lagu yang hambar ek?hehe...)...

aku puas hati Faizal Tahir dapat persembahan terbaik untuk lagu Sampai Syurga tu...memang best...dan Faizal sangat kewl masa nyanyi lagu tu...dengan selamba dia nyanyi sambil orang potong rambut dia, ukur badan dia, cabut jaket dia (part ni aku risau je dia cabut semua baju...huhu) dan pakaikan jaket...dengan pasang kipas menerbangkan rambut dia yang menggunakan teknik rebonding tu...haha...sangat kewl...macam dalam video klip aku rasa...vokal dia pun memang mantap...kalau kak ida ada ni mesti dia bising cerita pasal Faizal Tahir yang nyanyi sedap...hehe...

mekap M.U.H aku sangat suka...buat muka ala badut...memang sesuai dengan mimik muka dia...muka sedih giler siap ada air mata tu...hehe...

Farawahida punya persembahan aku rasa macam boring giler...maybe sebab lagu dia tak best...aku tatau macam mana dia boleh menang...haha...oopppsss lupa pulak...inikan Anugerah Juara Lagu :P

berikut keputusan penuh AJL 23:

Pemenang Persembahan Terbaik:
Sampai Syurga- Faizal Tahir

Pemenang Persembahan Vokal Terbaik:
Sampai Syurga-Faizal Tahir

Pemenang Kategori Balada:
Sampai Syurga-Faizal Tahir

Pemenang Kategori Pop Rock:
Lagu UntukMu- Meet Uncle Hussain

Pemenang Kategori Etnik Kreatif:
Persoalan Cinta-Farawahida

Juara Lagu:
Lagu UntukMu- Meet Uncle Hussain


Sampai Syurga - Faizal Tahir

Ku membenarkan jiwaku
Untuk mencintaimu
Ku persembahkan hidupku
Untuk bersama kamu

Dan diriku untuk kamu
Belum pernah kumerasai begitu

Semua itu telah berlalu
Harapanku palsu
Dan mungkin hari yang satu
Terus ku tertunggu

Di hatiku masih kamu
Belum pernah ku ingin terus memburu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Namun aku tetap aku
Yang terbaik untuk diriku
Hanya satu
Hanya kamu

Ku membiarkan hatiku
Untuk merinduimu
Ku menghamparkan sakitku
Untuk tatapan kamu

Bersamamu harapanku
Hilang dalam terang yang membutakanku

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu

Dan segala yang ku ada
Ku berikan semua
Untuk dirimu saja

Ku mahu dirimu
Bahagia untuk selamanya
Biar sampai syurga
Aku menunggu cinta darimu
Agar ku sempurna

Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Namun aku tetap aku
Yang terbaik tuk diriku

Hanya satu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu


download Sampai Syurga studio version

download Sampai Syurga accustic version

previous entry: Coba - Faizal Tahir

4 comments:

slyde said...

jwb soklan akak n kak kui kat sini bley x? haha

blk smlm sy mandi manda pastu br join osmet tg AJL, tgk2 FT baru nk nyanyi. die abeh je nyanyi sy pun dh kong huhu

kak kui, gambo? erks mintak kat kak ila hahaha

amoi said...

ohooooo....nasib baik sempat tgk abg faizal nyanyi..hehhe...

NedLi Natalisz said...
This comment has been removed by the author.
NedLi Natalisz said...

Masa Faizal nyanyi sampai syurga tue.. aku ingat mic dier rosak.. so org dtg nak tukar mic baru.. hahahah..

then aku cuak gak laa.. sbb kalo kena tukar2 mic, sure ader gangguan suara laks kan. sekali faizal Tahir buat gimik laa plaks... ~terlambat pickup laks aku mlm tue..

i heart Faizal Tahir!!.. \(^^)/huhuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...