Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, January 14, 2009

My Precious...terbeli ok! haha

Sabtu 10 Jan 2009

pukul 9 a.m bangun. tu pun gagahkan diri sebab kak anim dah sms kak ana tanya nak gi jalan tar pukul berapa...hehe. aku setkan pukul 10 a.m. dengan malas aku bangun, mandi & siap2. seperti biasa la...janji melayu...pukul 10.15 a.m baru siap...nasib baik janji melayu..kalau janji MTU alamatnya pukul 12 p.m la jawabnya...haha...oh i miss mturians...

sebelum gi jalan tar...kitaorg breakfast dulu kat mamak pantai dalam...kak anim cakap nasik lemak kat situ best...sampai2 kat situ tengok meja penuh...penuh dengan lelaki pulak tu..hehe..kitaorang pun tunggu je la sampai orang yg dah habis makan tu rasa bersalah dan cepat2 bangun dari tempat duduk...hehe...gerai tu best...tepi jalan dan kat bawah pokok...cuaca hari tu pun mendung jek...so sangat best makan kat situ...tapi nasib kitaorg malang sikit..nasik lemak tinggal sebungkus jek...so terpaksa share rasa dan order roti canai...roti canai pun sedap...tapi kecik sikit la...ada ruang2 kosong lagi dalam perut aku....haha..so aku order telur separuh masak pulak...hehe...

lepas makan terus tuju jalan tar...tempat pertama kitaorg pergi adalah pertama complex sebab kak ana & kak anim nak draw duit...bila dah sampai kat pertama tu apa lagi...jeng3...aku ajak diaorg pergi kedai kamera sat...nak survey harga d80...ngeh3...mula2 kitaorg singgah kedai international camera...ada amoi nama winnie layan kitaorang...aku tanya d80 ada lagi tak stok...dia cakap ada...lepas tu dia tunjuk la...keluarkan semua barang yang boleh aku dapat kalau aku beli d80 ni...winnie tu bagus layan kitaorg dan nampak dia memang pandai bab2 kamera ni...oh dia pakai d200 ok! dia siap bgtau beza filter hoya & tama...memang nampak hoya lagi bagus sebab coated...sebab tu hoya mahal sikit...total harga dia offer aku = rm3200++ = d80 kit + tripod + hoya filter + screen protector (ada masuk sekali ke ni?lupa..) + 8gb (8gb ke 4gb ar?lupa lagi...hehe) ...kalau aku nak pakai kad kredit...ada caj...so total dalam rm3300++...huhu..mahal jugak sebab ada orang beli kat selangor foto rm3k jek...lepas winnie dah abis terang...kitaorg pun blah singgah kedai selangor foto pulak...


kat selangor foto ada minah melayu layan kitaorg...aku tanya d80 ada stok lagi tak? (sebab mamat yg beli d80 harga 3k tu..dia cakap masa dia beli tu stok dah abis)...minah tu cakap ada...stok baru sampai...fuhhh...aku pun duduk tengok dia keluarkan segala macam mak nenek...aku tanya berapa?dia bagi harga rm3100...waaa...aku cakap kawan saya beli rm3k jek...dia jawab ye ke? sambil tgk buku kecik...lepas tu sengih sorang2...haha..maknanya memang betul la ada org beli dengan harga rm3k...hehe...kawtim punya kawtim boleh kurang ke rm3050 je kalau aku ambik filter tama...kalau filter hoya rm3130 rasanya...lupa pulak..hehe...tapi masalahnya filter hoya tak ada stok pulak...spoil betul...aku pun nak blah la sebab filter hoya tak ada...aku cakap nanti aku datang semula...minah melayu tu pujuk aku suruh beli time tu jugak...at last dia cakap kat tokey kedai tu...tokey cina tu boleh bagi rm3080 kalau ambik filter hoya...tapi masalahnya filter hoya tak ada stok...takkan aku nak beli d80 tak ada filter kot...risiko2...aku offer rm3k kalau aku ambik filter tama...cina tu bising2...aku cakap ada org beli harga rm3k...dia tengok buku kecik...lepas tu dia pun agree...ahahaha...tapi sebab aku nak buat ez payment so kena caj rm120 = 4% huhu..kalau bukan ez payment tak ada caj...isk..nyesal pulak buat ez payment...huhu..so apa yang aku dapat? d80 kit + tripod + screen protector + uv filter tama + bag + coolpix travel kit + 5 in 1 cleaning kit + 8gb...

ada ke dapat beg canon?huhu..


oh masa tu dah pukul 1 p.m...aku ada janji dengan mamat lowyat.net nak beli usb modem kat kl sentral pukul 3.30 p.m ...macam tak sempat jek sbb banyak lagi tempat nak pergi...nak sms mamat tu tiba2 bateri hp aku kong pulak...tukar hp dengan kak anim pun tak boleh sebab no mamat tu simpan lam hp...waaa...tertekan giler masa tu...mintak tolong kedai hp tolong chargekan pun diaorang tak ada charger...or diaorg saja je taknak bagi aku tumpang charge?huhu....and luckily kak anim ada charger dalam kereta...so balik ke kereta, charge hp sekejap, lepas tu call mamat tu cancel kan appointment...settle...lega...

lepas tu kitaorg lepak makan bihun sup kat pasar malam (malam ke?) jalan tar tu...cari tudung + solat kat majid india + makan cendol pulut kat pasar malam + cari selendang + cari baju melayu kat kamdar + shopping kat sogo...sogo ramai giler orang...rupanya ada sale preview...nasib baik ada kad kredit maybank..so boleh la masuk dalam sogo...even hanya orang yang ada kad sogo + maybankard je boleh masuk...manusia kat dalam sogo tu still ramai...aku tengok sorang2 angkut bedsheet + comforter 3 4 beg...memang murah giler...kalau ada katil queen harus aku angkut sama tu...hehe...

hari dah semakin malam...lepas ambik kamera yang aku simpan kat selangor foto tu...solat asar + maghrib...disebabkan hujan...kitaorg lepas makan kat mamak tepi pertama tu...boleh tahan jugak nasi goreng ayam dia...kenyanggggg

sampai rumah hampir pukul 10 p.m...giler penat...12 jam berada di luar rumah...kaki pun lenguh semacam jek...haha...lepas tu apa lagi...tido tak ingat dunia...zzzzzzzzz

13 comments:

slyde said...

haha finally....

kui said...

welkem2 to d darkside.. lps ni post gambo byk2 k.. kita racun aini plak...
muakkakakakakakakak...

klu rasa berat, tuko ngan aku nyer a.. aku nyer ringan siot... hehehehhehehe

Jebatz said...

Ter???

kalau TERkahwin macamana la agaknya..heh

nedli said...

waa bagus! bagus! kiter dah ader photographer untuk trip ke Cameron kali ini~ hoyeee..(^^,)

erm.. aku mmg teringin nak beli kamera dslr nieh sbnrnyer, sbb bleh gi kelas blajar, bleh dpt ilmu baru,kenalan baru.. err.. bakal_pakwe_baru (^^ii).

tp.. antara kamera dslr dgn kitchen_aid_mixer kaler_merah... aku prefer mixer.. hahahah cooking madnesss!!

amoi said...

slyde: hehe...baru rajin nak update :P

amoi said...

kui: haha...mmg berat..lenguh siot tangan aku...ah tu ar nak racun aini plak...hehe...

amoi said...

jebatz: wah...bahaya tu kalo terkawen...huhu

amoi said...

nedli: ah boleh la jadi photog...tapi amatur jek...setting pon tak reti lagi ni...huhu...

shah said...

wah wah wahh.... lagi hebat la gambar lepas ni...

ada projek pepe ke ni

NedLi Natalisz said...

studylah moi dlm masa seminggu dua nie.. pojan ader emailkan hari tuekan.. nota2 kelas yg dier dah attended (^^,). nanti aku jadik modelnyer (^^ii)


// haha.. suka-suki.. tinggi pun cukup, ada hati nak jadik model amoi...

amoi said...

shah: haha...gambar biasa2 jek...setting pun tgh belajar lagi ni..hehe...

nedli: haha..no prob...aku tgh study la ni...tapi aku nak jadi model jugak...nanti tade la plak kenangan kat cameron...hehe...

kuizikel said...

lps ni aku lak nak jd model otey! :)

amoi said...

otey ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...