Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, January 15, 2009

Celcom Broadband oh Celcom Broadband!!!

isnin malam lepas aku try bukak nuffnang guna celcom broadband yang aku baru subscribe ni, tapi tak boleh. bukan cannot be displayed, tapi page tu asyik loading tak habis2. yang keluar hanyalah page putih je. aku pelik. nuffnang down kah? tapi masa tu tak de la pelik sangat sebab petang tu aku try bukak website nuffnang kat ofis pun still tak boleh. so conclusion aku nuffnang down.

lepas tu aku tanya slyde adakah dia boleh bukak website nuffnang. dia boleh. aik?? macam mana dia boleh? adakah sebab nuffnang jaki kat aku sebab aku selalu tengok earnings tu 24 jam? hihi.

ok takpe2. aku sedapkan hati. takpe nanti kat ofis aku tengok nuffnang aku. esoknya aku bukak kat ofis boleh ok!!

aku cuba lagi bukak website nuffnang malam semalam. still tak boleh. huhu. apa ni???dengki kat aku ke??janganlah macam tu sekali. tiba2 rasa nak try bypass proxy lak. aku cari satu website yang boleh bypass proxy. ting tong. server tak respond. so conclusion aku nuffnang down. fine.

siang tadi try bukak website nuffnang kat ofis boleh. ok. fine.

malam ni try bukak website nuffnang kat rumah tak boleh jugak. musykil giler aku. try tanya pojan , dia pun tak boleh jugak. aku rasa macam ada something wrong dengan celcom ni. so aku google dan aku jumpa blog autumnparty . minah ni pun tak boleh bukak website nuffnang guna celcom broadband. dan ramai lagi yang komen entry dia tu pun tak boleh bukak website nuffnang jugak. what the h*ll celcom ni??? so i tried open nuffnang site using bypass proxy website and it was successful. huhu. apa pasal ek? nufnang singapore, filipina, aussie boleh pulak bukak. musykil2.

blog kak uda pun tak boleh bukak jugak tau. huhu.

boring la ini macam (-.-)

8 comments:

Robb said...

I think it's best if you check with Celcom Broadband on what is their IP range and inform Nuffnang's side on this. Normally they'll block unknown or unfamiliar IPs which have a history of brute force attack. This might be the case. Sending a ticket into the helpdesk might help solve your problem

amoi said...

as far as i know Celcom Broadband only has 1 IP...so all subscribers have to share this IP...this is the limitation...

actually i was thinking to complaint about this to celcom...it's a celcom problem..sigh!

Anonymous said...

i sent an email and called celcom. Totally stupid move. let's sue them

amoi said...

oh really?what did they say?

Anonymous said...

Apparently there's an issue involving Celcom 3G Broadband's public IP where certain websites cannot be reached at all when surfed using the IP. Unfortunately Nuffnang's website falls in one of them.
I think Celcom is already aware of this and they're working on a solution

amoi said...

ohooo...ic...that's why i'm still cannot browse certain website/blog...huhu...but nuffnang website is ok already..hehe...

hopefully Celcom fix this problem ASAP...

Premierauto said...

banyak website yg takleh masuk termasuk web aku sendiri, internet banking, certain web kerajaan, dll, siut jer, tah ape2 tah

amoi said...

oo ye ke?so far aku tak perasan lak website apa yg takleh masuk..dulu cuma nuffnang jek...tapi skrg dah ok...

btw...i'm going to change my broadband...can't wait...

dah potong???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...