Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, January 20, 2009

Complete - Save the Palestinians


sabtu lepas sempat pergi Complete - Save the Palestinians kat Bangsar Sports Complex dengan slyde ...actually slyde yang ajak...sambil2 tu boleh test skill photography katanya...tapi end up dia yang banyak ambik gambar sebab aku segan...haha...boleh macam tu??hehe...

sampai kat situ tengok ramai pakai baju colour hitam...kebetulan pulak aku pun pakai baju hitam dan slyde pakai baju dark brown...haha...kira macam mengikut tema la...tapi rupa2nya yang pakai baju hitam tu commitee + volunteers...haha...kira ok la tu...nasib baik kitaorang tak pakai baju striking...hehe...


nasib baik ada gerai jual makanan...so beli la makanan sikit buat alas perut sebab tak sempat nak breakfast kat rumah...maklum la...'awal' sangat bangun...hehe...

lepas makan terus masuk dewan...tengok dah ramai orang kat dalam tapi nasib baik still ada seats....lepas tu upacara pun bermula...speaker yang pertama aku tak tau nama dia...speaker kedua Dr Chandra Muzaffar...speaker ketiga aku tak tau nama jugak dan speaker keempat yang ditunggu2 adalah Tun Dr Mahathir Mohamad...masa ni aku nampak baru la cameraman nak on camera masing2 ambik gambar...haha...kesian speaker2 sebelum tu...Tun M menyeru supaya orang ramai boikot barang2 dari US dan menyeru kerajaan supaya berhenti membeli produk2 dari US terutamanya senjata...


Dr Chandra Muzaffar



Tun M berucap

lepas Tun M berucap, adik2 dari sekolah khalifah apa ek namanya yang kat ampang tu buat persembahan....lepas tu ingatkan dah nak blah...tiba2 nampak sheila majid pulak kat atas pentas...haha...bukan sheila perform ok! dia berucap je kat atas pentas tu...aku tak sure dia memang dijemput atau coincidently datang majlis tu...tapi aku tengok acis dan 3 orang anak dia tu ada jugak...



lepas sheila berucap adik2 buat persembahan puisi dan nyanyian...oh sedap sungguh suara adik yang tengah betulkan wayar kat gambar atas tu....muka pun boleh tahan...sapa nama ek?boleh berkenalan?haha...*wink*


photos: credit to slyde

lepas selesai persembahan, majlis berhenti untuk lunch break...masa ni volunteers dibahagikan kepada beberapa kumpulan...kumpulan tu berdasarkan tempat yang akan diaorang distribute flyers...diaorang dah bahagi siap2...so sorang2 pegang kertas mewakili location masing2...hehe...seronok pulak tengok diaorang...dan tengah2 kekalutan tu tiba2 aku terjumpa piz...haha...kecik betul dunia...dia jadi volunteer rupanya...alhamdulillah...bagus2...hehe...aku je kurang bagus sikit...hehe...

Central Market...Central Market...


sign petition untuk dihantar ke Duta US


tiba2 jumpa piz kat sini...alamak piz terbalik la kertas tu...hehe


press conference


jom balik


bangga giler aku dapat tangkap gambar Tun M...hehe


sedih giler muka perempuan tu...hehe


alahai comelnya adik ni...susah betul aku nak ambik gambar dia

yang bestnya event ni bukan dihadiri oleh orang Muslim sahaja, tapi pelbagai kaum dan agama...kaum dan agama lain turut sokong event ni....event ni bukan kerana bantu Palestin selaku negara Islam tapi kerana hak Palestin yang telah diceroboh...dan menyelar tindakan Israel yang telah melampaui batas...

klik sini untuk Complete blog

klik sini untuk Kisah Sebenar Palestin dan Israel (credit to slyde again...hehe)

3 comments:

slyde said...

report yg complete, bley jadik reporter :D

kuizikel said...

kakakak..baru aku psn entry ni.. skang mula mengganas siot korang ni...

amoi said...

slyde: haha...reporter cabuk jek...hehe...

kuizikel: apo la kau ni..gambar still tak cun...nak beli flashhhhhh...waaaaaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...