Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, January 5, 2009

Jalan-jalan Cari Makan @ Village View Bangi

kejadian ni sebenarnya dah lama...baru sekarang rajin nak update...hehe...


masa kejadian...kitaorang teramat kelaparan...jadi kitaorg decide nak makan makanan yang sedap2 belaka...ahahah...lepas tu aku tak ingat sapa punya cadangan makan kat village view...tiba2 rasa nak makan siakap 3 rasa pulak...hehe...



masa tu gerimis...so terpaksa duduk di bawah bumbung...kitaorg pilih tempat kat tepi kolam ikan...rasa macam segar jek...hehe...



malam tu kitaorg order ikan siakap 3 rasa, telur dadar, sotong goreng + kailan ikan masin...air pulak dah lupa...tapi yang ada asam boi kat dalam air tu...lagi satu order air mangga...ingatkan air mangga fresh ala2 juice...tapi air mangga kordial yang diletakkan hirisan mangga...hahaha..hampeh...





malam tu makan dgn lahapnya...sampai tamak mintak tambah nasik 2 pinggan lagi padahal nasik dalam pinggan yang tgh mkn tu pun tak habis lagi...haha...penyudahnya...nak start makan nasik pinggan kedua dah tak larat...ahahaha...nafsu betul la...



lauk malam tu mmg marvellous la...especially ikan kerapu 3 rasa tu...rangup dan sedap...adehh...lapar pulak rasa perut aku skrg ni...huhu...tapi sotong goreng tu perlu diperbaiki lagi...rasanya kena garingkan sikit baru sedap...lain2 ok...err..tapi aku ada dengar cerita kalau time ramai org...service kedai ni hampeh sikit...tak tau la kan...aku tak pernah mengalami...ni cerita dari org yang dah mengalami...hehe...


nak bagi direction ke restoran ni tak reti la pulak aku...korang cari sendiri la ek...ahahaha...layannnn...

8 comments:

kuizikel said...

hampeh, ko buat aku terliurrrrrrrrrr.. tidak.. lenkali test a tomyam poktek.. ketam, udg, fuh.. tapi awas, smangkuk besar RM25..hehe.

ni yg kat BBBangi ke Jalan Reko?

jom blanjer aku kat sini.. muakakaka

chuckiesd said...

sedapnyer siakap 3 rase..lame tak makan..terliur plak tekak ni..

amoi said...

kuizikel: haha...aku pun lapar gak ni...tu la nanti nak test tomyam la...org ckp sedap...

ooo...ada 2 cawangan ek...tapi rasanya kat cawangan yg aku pernah pegi dgn ko tu...belanja?ok jek...duit dinner kak ina hari tu aku dpt balik...hehe...jom2...

amoi said...

chuckiesd: aah...sedap betul siakap 3 rasa dia...hehe...

slyde said...

wah! mao ikoott! :D

kui said...

wah dpt blk duit.. ini sudah bagus. tomyam poktek 1, siakap 1...

amoi said...

slyde: jom2...hehe...

amoi said...

kui: haha..tu cam dah lebih dari duit aku dpt jek..ahahahaha...:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...