Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, February 10, 2010

Family Gathering @ Deruan Damai, Janda Baik - Day 1

Friday - 01012010

We off to Janda Baik after Friday prayer. Actually registration start dari pagi tapi sebab abang ipar aku ada kerja, so kitaorang tunggu sampai dia habis kerja then gerak sama-sama. Sampai kat Janda Baik dalam pukul 5 lebih. Masa tu semua orang baru nak mula sukaneka. Haihhh..melepas makcik! Sukaneka adalah permainan yang paling aku suka sekali. We also missed colouring contest for kids. Eh bukan aku yang nak mewarna tapi anak buah aku yang 3 orang tu. Kesiannnn..Lagi kesian kat kakak aku yang beria nak bolot semua hadiah. Hahahaha....

registration


tentatif


Colouring Contest. Kesiannya budak-budak ni mewarna atas lantai.


Sukaneka


*pics 1, 3, 4 - credit to my cousin, Nadia.

Ketika semua orang sibuk bersukaneka, kitaorang masuk chalet berehat dan solat asar. Nampaknya Deruan Damai dah berubah wajah!!! Sudah ada banglo besar, balai dan juga dewan makan. Eceh! Dewan makan la plak. But the dewan makan ada wifi tau. Eh I mean bukan kat dewan makan je, kat mana-mana la sekitar Deruan Damai yang dapat connection tu. Hehehe.. Kalau tau, bawak notebook. Boleh la buat live blogging..cewah!!! Rajin la sangat :P








Sampai kat dewan makan, nampak banyak makanan. Apalagas, semua yang sampai lambat, melantak dulu. Padan muka orang sukaneka makan lambat...ahahahaha. Jahat jahat. Terasa aman damai dapat minum petang dalam keadaan sekeliling tenang dan hijau. Patut la family makcik aku almost every weekend datang lepak kat sini!!!



Lepas sesi minum petang, aktiviti berikutnya solat maghrib & isyak berjemaah dan tahlil di balai. Selepas solat & dinner, malam pesta muda-mudi. Siapa ntah bagi nama ni. Malam tu ada presentation dari setiap adik-beradik ayah aku dan di selang-seli dengan kuiz dan cabutan bertuah. Aku rasa presentation dari family aku yang paling teruk sekali sebab aku yang buat..hahahaha...Tu la buat last minute lagi, orang lain buat semua best belaka, aku je buat paling cikai. Dah la buat pakai powerpoint. Buat malu jadi student Computer Science. Hahaha..sengal!!! Dan yang paling haru tiba-tiba cousin aku cakap ada pertandingan pulak untuk presentation ni. Sah..sah aku kalah. Tapi nasib menyebelahi aku, dapat nombor 2 dari belakang. Hahahah. Aku pun pelik macam mana boleh dapat nombor 2 dari belakang tapi bukan 1. Hehe tu la nasib baik namanya. Takpe, takpe..bulan 5 ni aku akan tebus kekalahan. Siap la family lain. Hahahahaha ( gelak angkuh ).

Dinner. Macam dewan makan asrama pulak kan?


Lepas presentation, ada aktiviti poco-poco pulak. Aku malas nak layan poco-poco ni. Terus balik bilik tidur.Ramai jugak yang lepak lagi kat dewan makan tu layan poco-poco. Ada layan internet & game sampai pagi. Golongan bapak-bapak yang muda sikit ngeteh & borak sampai pagi.

7 comments:

Yun said...

giller berkurun nye entry...heehehe :P

NedLi Natalisz said...

dah mcm cc plaks tgk meja yg penuh NB tue (^^i)

amoi said...

yun...ni la dia orang yang sangatttt rajinnnnnnn..ahahaha..

aini...aah kan...beratur je notebook...

Johnny Ong said...

wow, can't live without laptops it seems

amoi said...

yeah...maybe they have to harvest their crops (farmville @ facebook)..hehe

DON Samy Venom said...

Salam Amoi...Boleh tak nak dapatkan contect no utk Deruan Damai Resort nie? Puas cari dalam Internet mmg tak ada :(

amoi said...

boleh try call no ni 019-2388650 - azhar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...