Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, June 30, 2008

Wanted


hari sabtu berkesempatan tgk citer WANTED...thanks to GSC sbb ada e-payment ticketing...haha...takyah la aku penat2 beratur pjg2 lagi...err selama ni beratur panjang ke?haha...

citer ni diadaptasi dari komik...tak sure lak nama komik tu apa..WANTED jugak la kot...hehe...

mula2 tgk tertipu gak dgn bullet yg boleh melencong cam bola bowling tu...haha..aku ingatkan mmg betul2 la boleh...tp bila tanya org...mana boleh bullet tu bergerak camtu...cam peluru berpandu la plak...hehe...oh tipah tertipu :P

citer boleh tahan gak la best...tp tade la best sgt...hahahaha...aku bg 3 1/2 bintang...hehe...


Happy O-Meter

nuffnang ada ad baru...kiut ar...tgk kat sblh kanan tu...leh letak mood dan text...hehe...kiut kan..

errr...super happy ke aku skrg ni?hehe...;)

Tuesday, June 24, 2008

Jason Mraz - I'm Yours


dok layan lagu ni plak berulang2 kali...haha...jiwang lagi...download je la kat sini

Well you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you're
so hot that I melted
I fell right through the cracksand now I'm trying to
get back
Before the cool done run outI'll be giving it my bestest
Nothing's going to stop me but divine intervention
I reckon its again my
turn to win some or learn some

I won't hesitate no more, no more
It
cannot wait, I'm yours

Well open up your mind and see like me
Open
up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love
love love

Listen to the music of the moment maybe sing with me
Ah,
la peaceful melodys
It's your God-forsaken right to be loved love loved love
love

So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate,
I'm yours

I've been spending way too long checking my tongue in the
mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
But my
breath fogged up the glass
And so I drew a new face and laughed

I
guess what I'm saying is there ain't no better reason
To rid yourself of
vanity and just go with the seasons
It's what we aim to do
Our name is
our virtue

I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate,
I'm yours

Well no no, well open up your mind and see like me
Open up
your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love
love love love
Listen to the music of the moment come and dance with meah,
la one big family
([2nd time:] ah, la happy family)
It's your
God-forsaken right to be loved love love love

I won't hesitate no more
Oh no more no more no more
It's your God-forsaken right to be loved, I'm
sure
Theres no need to complicate
Our time is short
This is our
fate, I'm yours

No I won't hesitate no more, no more
This cannot
wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This
is our fate, I'm yours, I'm yours

Friday, June 20, 2008

Ella ft Shah - Ku Merindu


orang lain dah lama layan lagu ni...aku je baru layan...haha...ketinggalan zaman betul :P
kita layan je la...leh download kat sini


Shah:
Ku merindu,
Merindu cinta yang tulus dari hatimu
Selalu ku impikan hidup bersamamu
Ku kan selalu menanti balasan cintamu

Ella:
Ku berjanji,
Berjanji mencintaimu sepenuh jiwaku
Ku tak akan mendustakan cinta kekasihku
Agar kau dapat menerima cintaku

Ku selalu,
merindu cintamu
Yang selalu ada di jiwaku

Chorus:
Aku tahu kau pun cinta
Tapi malu tuk berkata
Usah kau ragui cintaku
Ku tetap merindu

Aku tahu kau pun cinta
Tapi malu tuk berkata
Ku tunggu jawapan cintamu
Ku tetap merindu

Di saat ini hatiku rindu belaian cinta darimu
Ku harap kau merestui cinta dariku
Yang selalu setia menunggu dirimu...

Wednesday, June 18, 2008

AWAM Charity Treasure Hunt 2008

pagi2 lagi dah kuar umah...budget nak kuar kol 6.30pagi..biasa la janji melayu...ahahaha...kol 6.45pagi baru kuar...amik putra lrt pastu amik monorel kat kl sentral...masa tu pk nak mkn tp takot tak sempat nak register...so terus je gi times square...


dlm monorel npk beberapa org yg rupa nak masuk treasure hunt...ada muka otai ada biasa2 jek...hehe...sampai kat BTS terus pegi tempat register...dah ramai org beratur utk register...sib baik kaunter kitaorg tak ramai...so setiap sorg dpt goodies...pastu dpt light bfast...dpt cereal jek...ingatkan dpt roti gardenia skali...huhu...nak gi mkn kat luar cam dah tak sempat + tatau kat mana...sib baik aku ada bawak roti...so kongsi la ber4...

light breakfast...cereals

kol 8.15pagi briefing bermula...kitaorg kena jln dari BTS...pastu jln sultan ismail...pastu jln pudu...blk semula BTS...haha...giler jauh...dah la panas..lapar...jawapan lak tatau...main tibai jek lebih...tp seronok jugak walk hunt ni...ramai2 jln pastu org ramai pon tgk pelik semcm..haha...poyo jek...

penat dowh..

dah la salah baca tulip...smp lewat 1/2 jam kat check point pertama...sib baik diaorg terima lagi jawapan...pastu terus proceed cari jawapan lagi...soklan susah giler dowh...masa buat revision hari tu rasa cam leh jawab jek..ahahhaha...hampeh betul...smp kat check point ke2 kat BTS...diaorg dah tutup...takleh submit jawapan...tension jek...patutnya diaorg takleh la buat camni...biarlah check point last je tutup...at least kitaorg leh proceed part 3...pastu dgn kecewanya kitaorg blah pastu terus gi kenny roger's...makan...aahhaha...

goodies

pastu geng2 aku dah tak larat nak tunggu jawapan + lucky draw...diaorg terus blk...tinggal aku sorg2 jek setia menanti kat situ...lucky draw aku terlepas...so mmg tak dpt la adiah...menang apatah lagi...hehe..lepas diaorg discuss jawapan part 1 n part 2...terus aku blk...tak sanggup dah nak tunggu sorg2...hehe...

pengajaran yg leh dpt:
  1. baca soklan treasure + mission dgn betul
  2. kena pandai manage masa
  3. breakfast sblm mula
  4. bawak bekal mknan + air (tp ni leh beli kat kedai tepi2 jln tu...hehe..)
  5. bli thesaurus..hehe...
oh masa ni pemenang amazing race asia pon ada...tp diaorg pon tak menang...ahahaa...walk hunt tak semudah amazing race...walk hunt nak kena guna otak...amazing race lebih kepada fizikal..hehe...ada peluang aku nak masuk lagi...hehe...

Tuesday, June 17, 2008

Padang/Bukit Tinggi Trip - Day 5

hari kelima hari perjlnan je...kitaorg berkumpul kat lobi hotel pukul 6.30pagi...terus check out...flight pukul 9.30pagi kalo tak silap...tp 1st time in ever airasia smp awal...kol 9pagi dah boleh naik flight...hehe...disbbkan kitaorg dah lmbt masuk flight...so seat dpn semua dah penuh...so kitaorg decide dok seat blkg sbb nak mkn nasik lemak...haha...tak sabar2 nak mkn masakan malaysia...tp rasa mcm kenyang lagi so aku mkn megi lagipon nasik lemak pon dah abis...aku baru je nak suap megi lam mulut...pilot dah umum nak mendarat...ahahaha...hampeh betul...tak sempat aku mkn dgn selesa...mana taknya perjlnan lebih kurang sejam jek...so kitaorg smp lebih kurang pukul 10pagi...





smp jek dah ada pacik azhar tunggu dan terus ke rumah ayah chik kat USJ...best betul dpt lunch mknan malaysia...mkn dgn lahapnya...hehe...pastu singgah lak umah chor...solat dan aku terus blk umah dan family aku blk kuantan...

penat betul rasanya kali ni...bg aku mknan je la tak sesuai dgn aku...lain2 ok...mknan kat malaysia jugak best...nak apa semua ada...malay food, chinese, indian, mamak, western, korea, jepun...nasik padang pon ada...hehehehe...so hujan emas di negeri org...hujan batu di negeri sendiri...sendiri mau ingat la...haha...chow chin chow...

Padang/Bukit Tinggi Trip - Day 4

lepas bfast kat hotel yg menunya sama ngan hotel kat Bkt Tinggi...terus kitaorg gerak utk membeli-belah...hari ni kitaorg tak sewa bas sbb ingatkan dpt hotel yg pertama tu...hotel yg pertama tu dekat dgn pasar...tp sbb dah dok hotel lain...terpaksa lak amik teksi nak g pasar...teksi tu hantar ke kedai cenderahati...sbb duit dah tak byk kitaorg just tgk2 je...ada jugak yg beli t-shirt...pastu teksi tu hantar ke shopping complex lak...pastu kena "ketuk" dgn driver teksi tu...ada ke 1 teksi caj rp100k...so 3 teksi rp300k...giler mahal...dah la dekat....pastu caj tu utk hantar je...hampeh betul...baik kitaorg sewa bas rp800k je sehari leh gi mana2 yg kita suka...
sementara tunggu org2 laki tukar duit...ada jugak la yg borong t-shirt murah2...mmg murah pon...tp t-shirt polo tu tatau la ori ke tak...rasa cam tak ori jek...hhehe...disbbkan kitaorg dah rugi rp300k so kitaorg bertekad jln kaki ke pasar...jauh jugak la bg org veteran...tp masing2 jln slow je la...smp kat situ ada yg pegi pasar...ada yg pegi beli pakaian lagi...hehe...pusing2 kat situ smp tgh hari...pastu call driver bas suh amik bawak blk kitaorg...puas hati....

lepas solat jumaat terus pegi lunch...seperti biasa nasi padang...ahahaha...time ni dah tak lalu nak mkn nasik padang dah...semua dok terbayang makanan malaysia je...plg koman kalo dpt mkn megi pon sedap...hehe...so telan je la buat alas perut...

nasi padang lagi...

dan lagi..huhu...

pastu driver bas tu bawak kitaorg pegi jln2 tepi laut...singgah beli telur penyu...pastu tgk monyet n beri mkn kat monyet...haha...mcm kat malaysia tade monyet :P

pemandangan laut...nyaman...

bg monyet mkn...pandai betul dia kupas kulit kacang...

video

lepas tu terus ke tpt jual kerepek dan kuih kering...sempat la beli sagun lagi...tp keras ya amat...mahal lak tu hehe...pastu singgah lak kat tpt org jual keropok belinjor...beli buat stok kat malaysia...disbbkan hari dah gelap so kitaorg terus dinner kat restoran mirama...mkn seafood...ada tomyam beb...haha...punya la nak cari gak seafood...boleh tahan gak mknan...tp tomyam dia manis sket...huhu...

restoran seafood...

mlm tu terus siap kemas beg sbb esoknya flight pagi...dan terus zzzzzz....

Padang/Bukit Tinggi Trip - Day 3

hari ketiga kebanyakkannya cirit-birit dan muntah2...tatau la mkn apa...nak ckp kitaorg mkn kat gerai tepi jln tade plak...maybe mknan tak serasi dgn perut kot...tp aku alhamdulillah ok...disbbkan ramai yg tak sihat so sepatutnya aktiviti membeli-belah pada sblh pagi dibatalkan...kitaorg terus mulakan perjalanan ke Padang...sblm tu singgah kat apotik a.k.a farmasi beli ubat cirit-birit dan tahan muntah...

sblm tu driver tu dah ckp kita akan lalu satu tempat yg jln macam ular dan ada 44 kelok yg tajam...haha...dah la sakit pastu nak kena lalu jln cam ular plak...alhamdulillah aku ok je sepjg perjalanan...tp kecut gak perut bila bas kitaorg bertembung dgn kenderaan lain...jln dah la kecik...so salah satu kenderaan kena berhenti bg laluan kat kenderaan satu lagi lepas dulu...tp driver kitaorg tu mmg cekap la...

kelok ke 7...lagi 37 kelok..huhu...


dalam perjalanan turun bukit tu...driver tu berhenti kat satu tempat ni...ambik angin katanya...sambil tu aku sempat ambik gambar tasik maninjau...cantik betul pemandangan...dan sempat la beli cenderahati sikit...

tasik maninjau...sejuk mata memandang...

sampai kat bawah dia bawak kitaorg kat rumah hamka...sbb semua dah tak larat...tgk dari luar je la...pastu terus singgah kat restoran utk lunch...boleh tahan gak mknan kat sini...ikan bakar fresh...ikan ambik terus dari kolam...mmg sedap...lama jugak singgah kat sini...masing2 menghilangkan kepenatan dan kepeningan masa lalu kat kawasan bukit tadi....sambil terus solat jamak zohor dan asar sbb takot tak sempat nak solat kat Padang...

menu @ waterfront zalino

tpt mkn terapung atas tasik...

lepas selesai semuanya...perjlnan diteruskan...nasib baik kali ni dah tak ada jln berbukit...so tade la pening lagi...hehe...tp perjlnan amik masa 3 jam jugak...sampai kat Padang lebih kurang pukul 7 mlm...terus tuju ke hotel yg dah dibook...skali tu hotel tu ckp hotel dah penuh sbb ada org yg extend...hampeh betul la...tp sib baik hotel tu bookkan hotel lain...so kitaorg pon terus pergi hotel sawahan...smp kat hotel sawahan tiba2 bilik tak cukup pulak...padahal hotel yg lagi satu tu dah book 5 bilik...pening2...dah la pacik aku a.k.a organizer tak sihat...mcm2 hal lak jadi...cek punya cek sib baik cukup2 je bilik utk kitaorg...yg ayamnya bilik murah tade air panas...isk3 kalo kat malaysia hotel cap ayam pon ada gak air panas...tp small matter la sbb cuaca kat Padang tak sesejuk Bkt Tinggi...

mlm tu semua org dah tak larat nak keluar mkn...ada yg order pizza...aku, ayah aku + abg ipar aku p cari nasik...nak kuar tade kenderaan...restoran lak jauh so mintak tlg hotel panggil teksi...ckp ngan salah sorg pekerja hotel...tiba2 dia ckp ada org leh bawak...tp kena bayar upah + minyak...kitaorg pon tanya aa berapa harga...dia ckp rp50k...hmmm ok la tu...kitaorg pon setuju...tunggu punya tunggu skali yg smp ambulans...dah tu ambulans psikiatri lak tu....ahhahaa...lawak betul...tp naik je la...suh bawak ke restoran besar...restoran ayam gak dia bawak...so kitaorg terpaksa la beli kat texas fried chicken...sib baik gak ada jual nasik...tp byk dah abis la...

mlm tu semua memerap dlm bilik dah terus tido sbb kepenatan hampir seharian dlm bas...hehe....

Friday, June 13, 2008

Padang/Bukit Tinggi Trip - Day 2

hari kedua kat Bkt Tinggi...bfast kat hotel jek...menu nasik goreng...boring giler...dah la 1 menu jek...huhuh...

nasik goreng + kopi o

lepas bfast mula xtvt membeli-belah...sementara tu sempat la macik aku + nenek aku merasa naik kereta kuda...berapa ribu tah harganya...lupa lak...org tu bwk jln2 kat area situ jek...kat sana kereta kuda + kereta betul semua guna jln yg sama...tak accident plak ek...pelik betul aku...dan org kat sana mcm lebih hormat sesama sendiri...cthnya mcm kalau ada org nak keluar dari simpang...org yg kat atas jln tu akan slow kan kereta dia...kalo la kat malaysia ni...sure org yg keluar simpang tu kena hon dan berbakul2 la org tu kena maki...hehe...

kereta kuda

tempat membeli-belah

cantik kan kain2 kat sini...huhu...

kat sini aku tak beli apa2 pon...huhu...masa pon suntuk sbb org laki nak kejar solat jumaat...brg2 best tp sayang tak sempat nak round abis tpt ni...huhu...so plan pg sok samb lagi shopping sblm bertolak ke Padang...

sempat tu beli benih bunga

ni lah rumah sulaman

lepas solat jumaat...kitaorg lunch...lepas lunch driver tu bawak kitaorg ke tpt org membuat sulaman...kat sini mcm sekolah la...ada asrama dan kelas belajar buat sulaman....tgk tu budak tu buat sulam goyang...guna mesin jahit biasa jek....tp dia buang tapak atas dan bawah...cantik kan...kat sini aku beli sejadah...npk unik lak utk dibuat hantaran...ekekekek...

byk mesin jahit...

nilah sulamannya

tunjuk cara membuat sulaman

lepas tu kitaorg pergi tpt buat kopi lak...kat sini bukan kopi je dia jual...ada jamu...kuih2 kering...aku sempat beli biskut sagun bakar...sedap tp keras sikit...hehe...dak ofis aku ni sedap je melantak...hehe...oh air2 ni free je utk diminum...kopi bancuh sendiri...teh dah siap bancuh...ada 2 jenis...1 sesuai utk org diabetis...1 lagi sesuai utk org kolesterol tinggi...sedap gak kopi dia...

kedai buat kopi

kuih2 yg dijual

air free

lepas minum kopi kitaorg singgah rumah gadang lagi...tp kali ni kat tpt lain lak...tp rumah tu sama je cam yg mula2 aku pegi...tp kat sini special sikit sbb ada gambar Tunku Jaafar dan permaisuri...rupa2nya Tunku asal dari sini...ye la pon kan...dah Tunku org Minang....hehe...


rumah gadang lagi


tu la gambar Tunku Jaafar dan permaisuri

nilah bilik kecik utk anak yg dah kawen...kalo anak 6 muat ke?huhu...

kat luar rumah tu ada lak org jual keris ngan parang...kitaorg ni pantang sikit ada org jual2 ni...terus je beli...boleh dikatakan setiap tempat ada la benda yg dibeli...terutamanya makcik aku tu...hehe...bolehlah dpt 3 parang kecik harga rm12...lepas tu terus bertolak balik...


mlm tu dinner kat restoran berhampiran...mee goreng...tp yg sampainya megi goreng...haha...kat sana tade mee mcm kita...kalo mee goreng tu maknanya megi goreng la...hehe...bosan betul....

Tuesday, June 10, 2008

Padang/Bukit Tinggi Trip - Day 1

anak buah aku yg tgh mamai
bertolak dari umah macik aku kat bkt damansara lebih kurang pukul 5.15 pagi...tiba kat lcct lebih kurang pukul 6 pagi...tunggu pacik aku n family sat...pastu terus ke surau utk solat subuh...lepas solat nak check in...tgk kat board dah closed...gabra giler...padahal belum smp waktu utk diaorg tutup lagi...gamble je masuk utk check in...rupa2nya air asia punya sistem ada problem...sistem tak block booking lepas certain quota...nasib baik pacik aku argue...so bernasib baik dpt seat...ngam2 je utk kitaorg...dan sib baik ada sorg baby...kalo tak...mmg sorg tak dpt pegi katanya...suka2 jek air asia ni...org tu ckp flight ke Padang ngan Tawau yg slalu jadi mcm ni...dah tau mcm tu tp tanak upgrade sistem...ntah apa2 ntah...so seat lam flight hari tu mmg penuh...

kitaorg naik bas kecik ni

perjlnan lebih kurang 1 jam je...so smp sana lebih kurang 9.30pagi waktu malaysia...ada bas dah menunggu...bas ni pacik aku dah book siap2...tu pekerja2 yg sorong troli + angkat beg tu demand...ayah aku bg rp10k tanak...mintak rp30k...moral of the story...korang tolak la troli korang seniri...atau jgn tanya diaorg nak berapa tips ok?

dari airport terus ke Bkt Tinggi...on the way kitaorg singgah bfast sat kat restoran Lamun Ombak...mkn nasik goreng...boleh tahan gak rasanya...

breakfast kat rumah mkn lamun ombak

menu: nasik goreng + fresh orange...boleh tahan gak...

pemandangan on the way ke Bkt Tinggi

pastu bas singgah sat kat Objek Wisata Cagar Alam Anai Air Mancur atau nama lain kawasan air terjun...nak masuk kena bayar ar plak...so kitaorg nak jimat bergambar kat luar je la...so tade la aku amik gambar air terjun tu...lagipon pacik_aku_yg_dah_terlepas_masuk_dlm_tanpa_byr_sbb_dia_ingat_takyah_bayar ckp kawasan kotor...so tgk dari luar je la..hehe...jimat...

aku yg comel bersama mak aku...hehe...

pastu singgah rumah gadang atau kita panggil rumah minangkabau...petugas tu cerita serba sedikit pasal rumah gadang dan adat + suku kat sana...aku dgr sikit..lebih2 aku gi amik gambar...hehe...yg aku dgr anak lelaki tido kat surau....umur 10 tahun merantau...sbb tu kat negeri 9 ramai org minang...pastu anak perempuan dah kawen duduk dalam bilik...smp beranak-pinak la...bilik tu dah la kecik...muat2 katil queen tu jek...camna la ramai2 leh dok lam bilik tu ek...lom kawen tido luar...

rumah gadang

ukiran di setiap tingkap

penerangan dari petugas...semua tu dari malaysia tau...

pakaian pengantin org minang...sewa rp25k

pemandangan dari jauh...besar kan rumah ni...

pastu singgah shopping di beberapa kedai on the way ke Bkt Tinggi...aku sempat beli kain pasang sulam rm60 + telekung rm68...kat sini duit RM diterima...so kalo korang sesak2 leh la guna duit RM...tp hati2...kdg2 diaorg convert rendah...so kita rugi...

tgk org menenun...mcm la kat malaysia tade :P

smp kat Bkt Tinggi dah petang...check in kat Hotel Dymens...hotel cap ayam jek...buruk lak tu...ahahaha...sib baik utk tido jek...suite lam 100++...tp air panas ada timing lak...pagi dari kol 5-10pagi...mlm dari kol 5-8mlm...kedekut betul...dah la cuaca Bkt Tinggi ni sejuk sikit...plus hujan...lagilah bertambah sejuk...

soto yg tak sedap...

mlm tu kitaorg dinner kat hotel jek sbb semua dah kepenatan + hujan...aku order soto...dah la servis lembab...aku dari tak lapar jd lapar...bila smp mknan tak sedap plak tu...aku ingat soto diaorg sama la cam soto kita...skali tu lain daaa...tension jek aku...kuah dia masam2 sket...ada ayam + tomato...mkn sama nasik + french fries...pelik2...aku mkn sket je buat alas perut...lepas tu terus mkn bilik tido...zzzzzzz....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...