Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, June 13, 2008

Padang/Bukit Tinggi Trip - Day 2

hari kedua kat Bkt Tinggi...bfast kat hotel jek...menu nasik goreng...boring giler...dah la 1 menu jek...huhuh...

nasik goreng + kopi o

lepas bfast mula xtvt membeli-belah...sementara tu sempat la macik aku + nenek aku merasa naik kereta kuda...berapa ribu tah harganya...lupa lak...org tu bwk jln2 kat area situ jek...kat sana kereta kuda + kereta betul semua guna jln yg sama...tak accident plak ek...pelik betul aku...dan org kat sana mcm lebih hormat sesama sendiri...cthnya mcm kalau ada org nak keluar dari simpang...org yg kat atas jln tu akan slow kan kereta dia...kalo la kat malaysia ni...sure org yg keluar simpang tu kena hon dan berbakul2 la org tu kena maki...hehe...

kereta kuda

tempat membeli-belah

cantik kan kain2 kat sini...huhu...

kat sini aku tak beli apa2 pon...huhu...masa pon suntuk sbb org laki nak kejar solat jumaat...brg2 best tp sayang tak sempat nak round abis tpt ni...huhu...so plan pg sok samb lagi shopping sblm bertolak ke Padang...

sempat tu beli benih bunga

ni lah rumah sulaman

lepas solat jumaat...kitaorg lunch...lepas lunch driver tu bawak kitaorg ke tpt org membuat sulaman...kat sini mcm sekolah la...ada asrama dan kelas belajar buat sulaman....tgk tu budak tu buat sulam goyang...guna mesin jahit biasa jek....tp dia buang tapak atas dan bawah...cantik kan...kat sini aku beli sejadah...npk unik lak utk dibuat hantaran...ekekekek...

byk mesin jahit...

nilah sulamannya

tunjuk cara membuat sulaman

lepas tu kitaorg pergi tpt buat kopi lak...kat sini bukan kopi je dia jual...ada jamu...kuih2 kering...aku sempat beli biskut sagun bakar...sedap tp keras sikit...hehe...dak ofis aku ni sedap je melantak...hehe...oh air2 ni free je utk diminum...kopi bancuh sendiri...teh dah siap bancuh...ada 2 jenis...1 sesuai utk org diabetis...1 lagi sesuai utk org kolesterol tinggi...sedap gak kopi dia...

kedai buat kopi

kuih2 yg dijual

air free

lepas minum kopi kitaorg singgah rumah gadang lagi...tp kali ni kat tpt lain lak...tp rumah tu sama je cam yg mula2 aku pegi...tp kat sini special sikit sbb ada gambar Tunku Jaafar dan permaisuri...rupa2nya Tunku asal dari sini...ye la pon kan...dah Tunku org Minang....hehe...


rumah gadang lagi


tu la gambar Tunku Jaafar dan permaisuri

nilah bilik kecik utk anak yg dah kawen...kalo anak 6 muat ke?huhu...

kat luar rumah tu ada lak org jual keris ngan parang...kitaorg ni pantang sikit ada org jual2 ni...terus je beli...boleh dikatakan setiap tempat ada la benda yg dibeli...terutamanya makcik aku tu...hehe...bolehlah dpt 3 parang kecik harga rm12...lepas tu terus bertolak balik...


mlm tu dinner kat restoran berhampiran...mee goreng...tp yg sampainya megi goreng...haha...kat sana tade mee mcm kita...kalo mee goreng tu maknanya megi goreng la...hehe...bosan betul....

2 comments:

NedLi Natalisz said...

waa... mentang2 dahbeli kamera.. bnyak upload gamabr erk?(^^i)




// aku x berkesempatan nak update blog.. huhuhu

amoi said...

hehe...tu la pasal..kalo tak...sekeping pon tade...ekekeke...
tp gambar aku tak byk la...aku byk amik gambar org...:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...