Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, June 17, 2008

Padang/Bukit Tinggi Trip - Day 4

lepas bfast kat hotel yg menunya sama ngan hotel kat Bkt Tinggi...terus kitaorg gerak utk membeli-belah...hari ni kitaorg tak sewa bas sbb ingatkan dpt hotel yg pertama tu...hotel yg pertama tu dekat dgn pasar...tp sbb dah dok hotel lain...terpaksa lak amik teksi nak g pasar...teksi tu hantar ke kedai cenderahati...sbb duit dah tak byk kitaorg just tgk2 je...ada jugak yg beli t-shirt...pastu teksi tu hantar ke shopping complex lak...pastu kena "ketuk" dgn driver teksi tu...ada ke 1 teksi caj rp100k...so 3 teksi rp300k...giler mahal...dah la dekat....pastu caj tu utk hantar je...hampeh betul...baik kitaorg sewa bas rp800k je sehari leh gi mana2 yg kita suka...
sementara tunggu org2 laki tukar duit...ada jugak la yg borong t-shirt murah2...mmg murah pon...tp t-shirt polo tu tatau la ori ke tak...rasa cam tak ori jek...hhehe...disbbkan kitaorg dah rugi rp300k so kitaorg bertekad jln kaki ke pasar...jauh jugak la bg org veteran...tp masing2 jln slow je la...smp kat situ ada yg pegi pasar...ada yg pegi beli pakaian lagi...hehe...pusing2 kat situ smp tgh hari...pastu call driver bas suh amik bawak blk kitaorg...puas hati....

lepas solat jumaat terus pegi lunch...seperti biasa nasi padang...ahahaha...time ni dah tak lalu nak mkn nasik padang dah...semua dok terbayang makanan malaysia je...plg koman kalo dpt mkn megi pon sedap...hehe...so telan je la buat alas perut...

nasi padang lagi...

dan lagi..huhu...

pastu driver bas tu bawak kitaorg pegi jln2 tepi laut...singgah beli telur penyu...pastu tgk monyet n beri mkn kat monyet...haha...mcm kat malaysia tade monyet :P

pemandangan laut...nyaman...

bg monyet mkn...pandai betul dia kupas kulit kacang...

video

lepas tu terus ke tpt jual kerepek dan kuih kering...sempat la beli sagun lagi...tp keras ya amat...mahal lak tu hehe...pastu singgah lak kat tpt org jual keropok belinjor...beli buat stok kat malaysia...disbbkan hari dah gelap so kitaorg terus dinner kat restoran mirama...mkn seafood...ada tomyam beb...haha...punya la nak cari gak seafood...boleh tahan gak mknan...tp tomyam dia manis sket...huhu...

restoran seafood...

mlm tu terus siap kemas beg sbb esoknya flight pagi...dan terus zzzzzz....

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...