Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, June 18, 2008

AWAM Charity Treasure Hunt 2008

pagi2 lagi dah kuar umah...budget nak kuar kol 6.30pagi..biasa la janji melayu...ahahaha...kol 6.45pagi baru kuar...amik putra lrt pastu amik monorel kat kl sentral...masa tu pk nak mkn tp takot tak sempat nak register...so terus je gi times square...


dlm monorel npk beberapa org yg rupa nak masuk treasure hunt...ada muka otai ada biasa2 jek...hehe...sampai kat BTS terus pegi tempat register...dah ramai org beratur utk register...sib baik kaunter kitaorg tak ramai...so setiap sorg dpt goodies...pastu dpt light bfast...dpt cereal jek...ingatkan dpt roti gardenia skali...huhu...nak gi mkn kat luar cam dah tak sempat + tatau kat mana...sib baik aku ada bawak roti...so kongsi la ber4...

light breakfast...cereals

kol 8.15pagi briefing bermula...kitaorg kena jln dari BTS...pastu jln sultan ismail...pastu jln pudu...blk semula BTS...haha...giler jauh...dah la panas..lapar...jawapan lak tatau...main tibai jek lebih...tp seronok jugak walk hunt ni...ramai2 jln pastu org ramai pon tgk pelik semcm..haha...poyo jek...

penat dowh..

dah la salah baca tulip...smp lewat 1/2 jam kat check point pertama...sib baik diaorg terima lagi jawapan...pastu terus proceed cari jawapan lagi...soklan susah giler dowh...masa buat revision hari tu rasa cam leh jawab jek..ahahhaha...hampeh betul...smp kat check point ke2 kat BTS...diaorg dah tutup...takleh submit jawapan...tension jek...patutnya diaorg takleh la buat camni...biarlah check point last je tutup...at least kitaorg leh proceed part 3...pastu dgn kecewanya kitaorg blah pastu terus gi kenny roger's...makan...aahhaha...

goodies

pastu geng2 aku dah tak larat nak tunggu jawapan + lucky draw...diaorg terus blk...tinggal aku sorg2 jek setia menanti kat situ...lucky draw aku terlepas...so mmg tak dpt la adiah...menang apatah lagi...hehe..lepas diaorg discuss jawapan part 1 n part 2...terus aku blk...tak sanggup dah nak tunggu sorg2...hehe...

pengajaran yg leh dpt:
  1. baca soklan treasure + mission dgn betul
  2. kena pandai manage masa
  3. breakfast sblm mula
  4. bawak bekal mknan + air (tp ni leh beli kat kedai tepi2 jln tu...hehe..)
  5. bli thesaurus..hehe...
oh masa ni pemenang amazing race asia pon ada...tp diaorg pon tak menang...ahahaa...walk hunt tak semudah amazing race...walk hunt nak kena guna otak...amazing race lebih kepada fizikal..hehe...ada peluang aku nak masuk lagi...hehe...

2 comments:

KNizam said...

paling tension kat berjaya. masa sampai sana tinggal 1/2 jam je. hampeh sungguh. haha

amoi said...

haha...tu ok lagi..kitaorg langsung takleh submit question part 2...tension giler...haha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...