Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, January 11, 2010

Anugerah Juara Lagu ke 24

tahun ni AJL berubah sikit pasal hadiah. tak ada lagi juara bagi setiap kategori tapi ada pemenang pertama hingga ketiga tanpa mengira kategori. tapi persembahan terbaik dan vokal terbaik still ada. hmmm tapi tak sure pulak tahun sebelum ni ada tak vokal terbaik. sudah hilang ingatan..hehe.

berikut pemenang AJL (ceh ceh macam pemberita pulak :P)

tempat pertama - Kau Pergi (Aizat)
tempat kedua - Dan Sebenarnya (Yuna)
tempat ketiga - Bencinta (Faizal Tahir)

persembahan terbaik - Kau Aku (Aizat)

vokal terbaik - Black


tapi sangat tak sangka lagu Kau Pergi dan lagu Dan Sebenarnya boleh dapat tempat dalam juara lagu kali ni. tapi tak boleh nak cakap apa sebab pertandingan ni pasal lagu, bukan pasal penyanyi. tabik spring kat yuna, first time masuk juara lagu dah boleh dapat tempat. tabik jugak kat aizat sebab dapat tempat pertama dan paling aku tabik spring kat faizal tahir sebab bersemangat dan tak putus asa untuk nyanyikan jugak lagu bencinta walaupun dalam keadaan sakit. risau betul tengok dia nyanyi tadi. risau dia tak dapat bawak dengan baik, risau dia collapse dan macam2 lagi. haih lebih-lebih pulak. haha :P walaupun suara faizal tak sepower sebelum dia sakit, tapi still ok masa dia nyanyi lagu tu dan berbaloi-baloi dia berkeras nak nyanyi sendiri lagu dia tu, akhirnya dapat tempat ketiga..hehe...

ok la...layan vclip Kau Pergi dari Aizat ni



Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia

download mp3 sini ye

11 comments:

dropmental said...

aku pun risau ngan faizal tahir tuh hehe... tapi mmg tabik gile ngan dia... dah laa imej ala2 MJ... suke gile!!! anyway, saje je nak bagitau yang kezen aku jadik back up dancer si faizal nih haha

Yun said...

adelah...anugerah vokal tu mmg ade...lom tua dah lupe...hehehehe

tp aku pon cuak tym FT nye turn...seram kot2..dia tersembam jatuh ke ape kan..seb bek ok..siap leh baling tongkat tu yg xtahan tu..hehehee

amoi said...

hehe..tu la tak mkn tempe :P

eh eh ada baling tongkat ek...huhu..tak perasan sbb tv kat umah aku zaman jepun punya...kaler kuning ada grain..huwaaa...nak cari kat youtube la...

eh last tu ada sheila ke?

kuizikel said...

bole tak aku nak bangga yang aku nak nyatakan aku tak tengok AJL ni..hahahahha

amoi said...

fuh bangga2...sbb ko kena tido awal kan?sbb nk kena gi keje awal kan?hehe...takpe..bleh tgk kat youtube kalo ada...

NedLi Natalisz said...

Nasib baik FT-nyer turn last kan, sempat aku tgk FT nyanyi.. huhu.

btw.. time last tue shiela swap ngan FT atas pentas.. ala-ala magic show laa.. tue yg best kalo FTnyer persembahan mesti lain drpd yg lain.

Eh!.. puji melebih2 laks... mcmlah FT tue bf aku (^^i)

amoi said...

aku tgk kat melodi...mmg tv3 yg swap turn FT ngan tomok...FT pun tatau kenapa...maybe sbb dia sakit atau maybe persembahan FT lagi best dari tomok..so kena letak last2...ahahaha...

ah ada sheila kan?mmg tepat mata aku walaupun tgk dgn tv kaler kuning...hehehe..aku try cari kat youtube tak jumpa la...benci betul...

NedLi Natalisz said...

diorng tukar sbb nak bagi aku tgk laa.. kalo FT nyanyi time tomok tue.. x sempat la aku nak tgk FTnyer persembahan (^^i)

amoi said...

haha...ye la tu...ko gi mana masa tu sampai tak sempat tgk awal2?

NedLi Natalisz said...

on the way balik dr PD (^^,)

Yun said...

erm mmg ade sheila...terbukti TV ko tu...lom kronik.ahaks...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...