Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, January 2, 2009

Penuhi Cuti @ Balai Seni Lukis Negara & Times Square

beberapa minggu lepas (haha...punya la lama kejadian ni...hari ni baru nak update :P) masa aku cuti 2 hari melangut kat umah tu...hehe...tiba dapat panggilan tel dari slyde...cam pelik gak....tersalah no ke apa dia ni tiba2 call aku...haha...tapi takpe la angkat je la...angkat punya angkat rupa2nya nak ajak aku tgk wayang...sib baik dia baca blog aku...dan sib baik gak aku tulih blog cerita pasal aku cuti dok kat umah melangut...hehe...aku pun on je la sbb mmg tade apa plan pun...sepantas kilat aku book cerita twilight yg slyde nak tgk sgt tu...hehe...aku tade preference...so apa2 pun tak kisah...hehe...sib baik dapat book kat times square (shopping mall yg budak mati terjun dari tingkat 10 tu..huhu...ngeri)...dan sepantas kilat aku bersiap sbb slyde ckp nak sampai lagi 20 minit...sib baik siap on time...hehe...

tapi sblm gi times square kitaorg singgah balai seni lukis negara...slyde ckp dia tak suka shopping...aku ikut jek...lagipun tak pernah sampai situ...org cam aku yg tatau apa2 pasal seni gi balai seni lukis negara mcm kelakar pun ada gak...tgk lukisan tu cantik dgn tak cantik je la...tade la nak fikir maksud sebalik lukisan tu...hehe...lepas tu dgn selamba aku sentuh arca kat dalam tu...dan dgn selambanya mak guard kat situ warning tak bagi pegang...ahahaha...mana la aku tau...tade pun tulih takleh pegang...kalau masuk court aku menang tau...hehe...

bkn arca ni tau yg aku sentuh...hehe...

camna la pelukis ni kaler setiap anyaman tu ek...leceh giler...huhu...

lepas mak guard tu blah...aku ngan slyde pun sibuk la bergambar...mula2 cuak jugak kang tak pasal2 kena marah ngan mak guard lagi...tapi tgk cam line clear jek...kitaorg suka2 hati la bergambar...errr...actually aku je yg bergambar...slyde tukang amik gambar...hehe...tq slyde...lawa aa gambar...kasi keluar blk la SLR lama tu...hehe...

aku paling suka gambar ni...:)

gambar ni jugak...hehe...

tak sempat pusing abis pun balai seni lukis tu sbb kejar masa ke times square plak...lagipun area situ confirm jam...sblm balik sempat la singgah kedai souvenir...berkenan lak dgn t-shirt & mug...ingatkan nak beli dua2...tapi aku tgk t-shirt size S pun besar dgn aku so aku beli mug je la...slyde pun sambar 1 mug...hehe...

ada byk tingkat...tak sempat nak tawaf semua...


ada penghargaan untuk Teng...aku pun tak sure sapa Teng tu...tapi Tan Sri Zeti yg rasmikan...

sampai kat times square terus solat...ingatkan nak mkn sblm masuk cinema...tapi tak sempat...so kitaorg beli mknan kat gsc je utk alas perut...lepas abis movie...solat & terus cari tpt mkn...disbbkan lapar kitaorg pilih chicken hartz...boleh mkn byk2...haha...tapi aku rasa mknan kat sini tak sebanyak kat sunway pyramid...lagi satu kedai ni tersorok...jenuh kitaorg cari sampai tanya org...pusing 2, 3 kali baru jumpa...times square ni pun satu...pening kepala aku...cuba la buat floor plan tu...kan ke senang...isk..isk..isk...skrg ni pun aku rasa times square ni dah improve dah...kalau tak...hidup segan mati tak mahu je...banyak lot2 kedai yg kosong...pastu ramai budak2 sekolah la kat sini...isk isk isk...

yummyyyy


lepas kekenyangan aku terus balik naik lrt sbb slyde ada date kat great eastern mall...hehe...akhirnya cuti aku dipenuhi jugak dgn xtvt...lain kali ajak lagi ek slyde...hehe...



pics: credit to slyde

6 comments:

kui said...

aku paling suka gambar ni...:)

adakah ini mrujuk pd gambo yg ko tgk @ gambo ko tgh tgk gambo... ngeh ngeh

amoi said...

mestilah gmbr aku tgh tgk gambar...geegege...

slyde said...

baik kak ila!
hehe :D

amoi said...

hehe..good2 :D

NedLi Natalisz said...

ckp makan kat chicken hartz.. tp pesal makan skit sgt (^^ii)

amoi said...

ooo...tu baru intro...hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...