Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, February 28, 2009

Confession of a Shopaholic...penat duh!

entry kali ni takde kena mengena dengan movie Confession of a Shopaholic yang bakal ditayangkan di pawagam seluruh negara tak lama lagi...hehe...tapi aku plan nak tengok jugak cerita ni...walaupun aku tak pernah baca novel ni tapi aku tau novel ni dapat bestseller...tadi tengok kat Popular nye chart pun novel ni dalam top 10 list...

sebenarnya aku dah penat...kaki aku lenguh giler berjalan kat One Utama (read: OU) tadi...dah lama giler tak pergi OU...sekali pergi rasa nak patah kaki berjalan...ye la kan OU tu besar...aku sebenarnya tak suka shopping kat OU sebab bagi aku terlalu besar...bagi aku lagi besar tempat tu lagi susah aku nak pilih barang...pening...sebab bila aku berjalan kalau boleh aku tak nak miss satu benda pun yang ada kat sekeliling aku...ye la mana tau ada baju cantik ke, kasut cantik ke, diskaun 100% ke kalau terlepas rugi wooo...hehe...so bila kepala dan mata aku asyik pandang kiri kanan jadi penat dan pening...ahahaha...tambah lagi aku akan berjalan sampai aku rasa semua tempat aku dah jelajah...tu yang jadi lenguh giler kaki aku...ahahaha...so tips masa pergi shopping adalah pakai selipar or kasut flat jek...senang nak berjalan dan kurang lenguh...hehe...

tujuan sebenar aku ajak kak anim shopping just nak beli kasut kerja...kasut aku dah rabak sebab hari2 jalan kaki pergi kerja kan...kasut aku beli tu tak sampai setahun...dalam 6 bulan je kot bertahan...hehe...ye la kasut murah jek...tapi sebenarnya bagus jugak beli kasut murah ni...at least aku boleh la cepat tukar kasut & beli baru...haha...takde la boring pakai kasut sama bertahun2 kan?haha...ok tak?

tadi sampai kat OU jalan je ikut kaki...sebelum masuk Jusco singgah kedai cenderamata beli tabung...haha...bagus tak?sebelum habiskan duit beringat dulu untuk menabung semula...hehe...bila masuk je Jusco, pusing punya pusing terus sambar 3 helai baju...haha...yang kelakarnya kitaorang (aku, kak ana, kak anim & suzy) berkenan pada baju yang sama padahal kitaorang jalan asing2...haha...semua sama taste...dan yang paling penting baju tu murah...rm19 je ok! nasib baik warna baju lain2...hehe...

lepas shopping baju, masuk Popular pulak...teringat buku The Last Lecture yang pojan recommend dulu...dah lama nak beli tapi keadaan tak mengizinkan...so kali ni aku rasa macam nak beli pulak...cari punya cari tak jumpa...terpaksa mintak tolong kat staff perempuan yang tengah balut buku untuk carikan...dengan confidentnya dia tunjuk kat rak belakang dia...aku pergi dekat tapi tak nampak pun...dia pun tengok..sah memang takde...at last dia pergi tengok dalam sistem...nasib baik ada tinggal 1 je kot...so dengan confidentnya aku membayar...

duit dah habis rm100++...tapi kasut tak beli lagi...haha...jalan punya jalan singgah Reject Shop kejap...banyak pulak baju lawa2...tapi aku perasan Reject Shop ni mahal sikit dari F.O.S...tapi baju kat Reject Shop boleh tahan cantik...hampeh je kan...dah nama Reject Shop...letak je la harga macam harga barang reject kan?ni letak harga macam barang takde defect jek...huhu...tapi aku tak tahan pulak dengan godaan 1 baju ni...so dengan selambanya bayar untuk baju ke-4....haha...kalau ikutkan nak ambik 5 sekaligus...haha...tapi aku ni walaupun suka shopping...aku fikir jugak la masa depan...fikir kredit kad yang nak kena bayar bulan depan...hutang2...so aku agak2 jugak la masa membeli...tak ikut perasaan sangat walaupun hati membuak2 je nak membeli lagi...huhuhu...

on the way nak balik baru la aku berkenan 1 kasut ni kat Nose...actually tak berkenan sangat tapi itu yang paling ok antara yang aku jumpa sebelum ni...design sama dengan kasut yang aku pernah beli sebelum ni...haha...aku ni suka beli design yang sama dengan yang aku pernah beli sebelum ni sebab aku rasa sekarang ni design kasut macam ntah apa2...susah nak cari yang berkenan di hati...so terpaksa la beli design yang sama...huhu...

bagi aku shopping ni satu terapi...kalau aku tengah sedih rasa relieve sangat bila dapat shopping...beli baju cantik2...kasut cantik2...dapat beli banyak lagi bagus....lagi cepat relieve nya...ahhahaha....

so inilah perempuan...walaupun sebelum sampai shopping complex dah plan nak beli apa...tapi sampai kat tempat tu sure beli benda lain jugak...macam aku tadi nyaris2 tak beli kasut...hahaha...itulah dia namanya perempuan...err...tapi tak semua perempuan macam ni kot...hehe...

p/s: ok la mau titon...esok ada photoshoot...nite...

7 comments:

pojan said...

pergh kepanjangan entry jelas menunjukkan ko sgt excited.. kakakka.. tepek la gambo sket.. apa guna ada d80..hahaha

ingat tak dulu2 klu gi midveli ke, klu balik ngan tangan kosong mesti keciewa.. nak gak beli benda.. hahahahah... mcm kaya sgt, ha padan muka tanggung PTPTN sampai tua... hahahah

lepas ni kena beli kasut hush puppies ke, crocodile ke, yg sandal tapak tebal tu.. khas utk shopping jek otey :)

amoi said...

aku mmg nak tepek gambar..tapi semlm tak larat sangat...huhu...nnti aku tepek...

aah dulu mmg giler shopping...habis duit PTPTipu...ahahha...semlm tu pon tade la aku berkenan sangat 3 baju pertama tu...tapi tak puas hati org lain shopping..aku pon nak jugak la kan..ahhahaa...

aku shopping mmg pakai kasut flat jek...senang...pasni nak beli crocs plak ;)

slyde said...

wah! sile jangan ajak saye kalau nak p soping. nanti saye keras kat sane haha (komen yg x sepatotnye sbb mmg x diajak pun :P)

OnaX said...

hahaha... menda nih bukan berlaku pada ko je.. tapi pada aku.. malah maybe pada orang lain... i spend quarter of my salary yesterday kat ikea n d'curve... gile tak??? huhu

bulan nih kena ikat perut laaa......

ned said...

eekek.. semua dah berjangkit erk?

kelmarin aku pg carik t-shirt.. pastu cousin aku tegur..."dah lama ke x shopping nieh?" hahah takut kot dier tgk aku beli baju (^^ii)..

kebetulan ader sale sampai 70%... belilah mana perlu (^^,)

amoi said...

slyde: haha...akak tau...akak tak ajak punye...hehe...

ona: giler byk ko shopping..kalah aku ni...bila nak beli d60?hehe...

ned: haha...minggu lepas hari shopping sedunia ke?haha...sekali sekala shopping kan...biar shopping betul2..hehe...

NedLi Natalisz said...

weh ila xleh online erk?

nak bincang pasal redang nie..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...