Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, February 23, 2009

Geng : Pengembaraan Bermula - Upin & Ipin Movie & Roadtour

pagi sabtu bangun dengan malasnya sebab tak cukup tido...hehe...tapi mengenangkan nak pergi roadtour upin & ipin aku gagahi jua...aku tengok kat blog geng, roadtour start pukul 12 p.m kat pavillion...hari jumaat aku siap book tiket geng movie kat pavillion semata2 nak ambik gambar upin & ipin...haha...tak pernah2 tengok wayang kat situ...semlm tu first time la..siap ajak kak ana lagi...hehe...

kitaorang pergi naik lrt sampai kl sentral lepas tu tukar monorel plak...dah la jalan nak ke monorel tu diaorang dah tutup sebab ada construction...so kena lalu jalan jauh...dah la panas, dalam hati rasa jugak menyesal book tiket kat pavillion....haha...tapi dah terbook nak buat macam mana kan?padan muka aku hehe...

sampai kat monorel bukit bintang, ternampak lak ada event kat depan maybank tu....ada pertandingan aksi basikal...aku tatau la istilah betulnya apa...so kitaorang menembak sat kat situ...hehe...

cayalah dik!


DSC_0580
organizer


pavillion dah setahun rupanya

sampai kat GSC nak dekat pukul 1...aku tengok meja untuk tandatangan poster dah ada...krew2 pun ada lepak kat meja tu..tapi upin & ipin tade pun...orang pon tak ramai...macam pelik jugak...lepas tu nampak kertas kat atas meja tu tulih free bluetooth content for your mobile..so aku suruh kak ana download...memang best...ada wallpaper, icon, ringtone...bestt giler la...tgh dok transfer2 tu salah sorang krew tu umum kemunculan upin & ipin pukul 2.30 p.m...aiyak...hampeh betul kan...kalo tau lmbt aku sambung lagi tido...hehehhe...sapa2 yang nak download menda2 ni boleh klik kat sini ya!


lepas dah transfer lagu, kitaorang tengok upin & ipin merchandise...ada tshirt, button, hp strap, pencil case, beg sandang & notebook...agak mahal jugak la bagi aku...tapi macam best la jugak kalau ada kan?hehe...ingat nak beli tshirt untuk anak buah..tapi kang ada yang jeles tak dapat...so better takyah beli langsung...haha...ingat nak beli hp strap...pegang punya pegang at last letak balik and decided later baru beli...

so sementara nak tunggu pukul 2.30 tu kitaorang pergi makan dulu kat food court food republic...susah jugak nak cari kedai melayu or indon...ada tapi tak banyak...dok pusing2 at last nampak nasik lemak mak tom...ok la aku pun beli sebab confident sket kedai melayu walaupon yang jaga tu indon...huhu...aku order nasik lemak ayam pandan = rm7.90...sementara dia cedok2 lauk tu aku berdiri kat cashier...tiba2 minah indon tu tanya aku nak sayur mana?aku pun tunjuk la sayur campur...bila tiba kat cashier tiba2 harga makanan aku jadi rm9.90...aku pelik pesal mahal?kalau tax pun takkan la sampai rm2 kan?tapi aku hulur la jugak duit...bila tengok resit rupanya extra rm2 tu harga sayur...hampeh...minah indon tu tak cakap pun aku sayur tu optional...main suruh aku pilih jek...aku ingat sayur tu mmg dalam set tu...ishh geram betul aku...dah la aku bknnya penggemar sayur...geram2...nasik pulak mentah...lagi la aku hangin...cis...sila la boikot kedai nasik lemak mak tom tu ye...geram betul aku...

nasik lemak mak tom tak sedap

lepas makan terus pergi solat...untuk pengetahuan korang, ini kali ke2 aku masuk pavillion...sebelum ni masuk pun just jalan2 jek...tu pun sbb aku ada dinner kat hotel dekat2 situ...ye la tempat eksklusif sangat...macam tak layak je aku nak membeli-belah kat situ...hehe...tapi bila sampai kat laluan surau tu mmg aku kagum la dengan surau pavillion ni...mmg kalah klcc...laluan tu cantik giler...surau pon sama...cantik dan bersih...maybe sbb tak ramai orang solat kat situ kot...hehe...tapi serius mmg selesa giler nak solat kat situ...telekung pun bersih jek...tenang je rasa solat...cewahh..hehe...bkn setakat surau...toilet pun ada byk & bersih...bagus la...barulah seiring dengan taraf pavillion tu kan?...hehe...

kat belakang tu pintu masuk ke surau...cozy betul


lepas solat terus pergi GSC...ngam2 je kitaorang sampai, upin & ipin pun keluar...apa lagi terus keluar senjata dan menembak...hehe...macam best giler dapat jumpa & ambik gambar dengan maskot upin & ipin...rasa bangga dengan anak malaysia boleh buat kartun hebat yang berjaya memikat hati warga malaysia...sebab aku rasa sebelum ni pun ada jugak filem kartun terbitan malaysia tapi tak sehebat upin & ipin...

bukan setakat kanak2...


couple...


chef pon suka...hehe...


kitaorang pon nak la jugak kan?hehe

lepas ambik gambar kitaorang beratur lak untuk ambik poster & tandatangan...macam syok la plak kan menyibuk kat situ...haha...pelakon alih suara yang datang err nama betul aku tak tau...aku bagi nama watak je la ek...upin & ipin, rajoo, lim, kak ros, salleh a.k.a sally & badrol....masa mc umum kedatangan pelakon2 ni, diaorang pun keluarkan suara watak yang diaorang lakonkan...bila time sally aku nampak dia macam malu2...ye la muka macho tapi berlakon suara auwww plak...hehe...

badrol (muka macam PCK kan?) & rajoo


kak ros (macam muka cina...rasanya ayah dia cina), badrol & rajoo


lim & fatihah...sally yang nampak sipi tu


sally tgh buat suara auwww

lepas ambik poster terus masuk hall...yang menariknya upin & ipin pon sama masuk hall buat kejutan kat penonton2...masa tu movie belum mula lagi...so budak2 sibuk bergambar dengan upin & ipin dalam hall tu...hehe...best giler...

sempat mengusik...comel betul


dalam hall

cerita geng ni sangat menarik...ada unsur2 lawak, suspen & adventurous....masa scene kejar-mengejar dengan haiwan2 pelik tu memang takut la...rupa binatang tu memang menggerunkan....rupa topeng yang singh guna tu pon ngeri jugak...real lah...cerita ni aku tengok macam rajoo yang jadi hero...upin & ipin tu watak sampingan je...watak penghibur...sangat kelakar masa sipi2 nak jatuh gaung...ahahaha...pastikan korang tak keluar hall lagi sampai nama2 pelakon keluar sebab ada sesuatu yang menarik selepas cerita tu...hehe...time ending tu pun sedih la jugak..aku hampir2 menangis...aku tengok minah sebelah aku siap kesat air mata...hehe...kira berkesan la...tapi aku tengok ramai parents yang complaint pasal rupa haiwan tu...ramai budak2 takut...so part tu boleh improve lagi la...

aku bagi team les'copaque 2 thumbs up for this excellent movie...harap2 ada movie ke-2 pulak lepas ni kan...ganbatte!

11 comments:

kui said...

apsal tak amik gambo sally..hahaha...

eh upin n ipin sape yg alih suara? fatihah ke? aku ni bkn fan.. so blur... kakakakka

hmm bila nak tgk ni? nak beli dvd ORI la :)

blur42nd said...

wahh tgk kat pavi...aku pavi tu pon xpenah smpai ok! sbb aku bkn rase xlayak jek..tp rase aku mmg xsesuwai ngan tpt tu kot...hehehehe

amoi said...

kui: haha...nnti la aku mintak kat kak ana...dia ada ambik rasanya...yup...fatihah tu alih suara upin & ipin...hari tu dia ada kuar hot fm...dia cakap suara ipin ke upin ntah dia kecikkan sikit untuk bezakan...yup beli la yg original..hehe...

blur: haha tu first time tgk kat pavi semata2 nak jumpa upin & ipin ok! nak shopping mmg tak sesuai la...tiket wyg pon mahal duh!

KNizam said...

mengancam la nasi lemak tuh. hehe :)

amoi said...

aku punya la cerita pasal upin & ipin tapi ko komen pasal nasik lemak...hampeh aa ko bro...hahaha...

weh nasik lemak adik ko mkn kat ne ek?

~tuah.rimbun~ said...

seronok ku mendengarnya...
tumpang senyum & gelak ketawa......
betul betul betul...

amoi said...

pegi la tgk...bawak family...sokong filem malaysia :)

sherlyzz said...

amoi...i x setuju komen u bout sally lew..hihi..(bila time sally aku nampak dia macam malu2...ye la muka macho tapi berlakon suara auwww plak...hehe.)this make me laugh golek2 (like YM icon)as i knewed him la..that wasnt true..macho ker?(oh tidak,malu ker?oh tidak)huhu..anywy citer dia mmg best kan??

amoi said...

u pon ada kat situ ek?hehe...pemalu orangnya kot...tu yg segan nak keluarkan suara auwww dpn orang ramai...hehe...

yup...cerita ni mmg best...

sherlyzz said...

i xder..pemalu lah sgt dia tue..hahaha..actuali..best gak baca blog amoi nie..nk tny skit2 leh?nnt i PM u boleh?

amoi said...

ooppsss sori tersilap baca komen u kat atas tu..hehe...ooo u kenal dia rupanya...patut la kan tak setuju...hehe...

selalu la jenguk kat sini...yup...tanya je la apa2...emel kat i pon boleh amochy@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...