Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, February 2, 2009

Cameron Highlands - Day 3

isnin 26 jan 2009

hari ni semua pakat2 bangun lambat...terutamanya aku la...cover balik tidur semalam yang tak lena...hehe...bangun2 je tengok dak2 ni sibuk memasak kat dapur...aku pun buat2 menyibuk je la kacau nasik goreng hehe...menu pagi tu nasi goreng, roti, scramble egg, hotdog, sardin..tu je kot...aku dah lupa...tak makan tempe...hehe...

lepas makan terus kemas2 barang dan terus check out...nasib menyebelahi kitaorang hari ni sebab cuaca panas...so boleh la melawat tempat2 yang tak sempat melawat semalam...

penuh giler boot!

lepas hantar kunci kat owner, aku, radie, jaja, ona, nana & farah sempat beli cenderahati kat gerai area situ...lepas tu kitaorang terus pergi kasimanis strawberry farm...hajat di hati nak makan aiskrim strawberry yang ona cakap sedap tu...boleh tahan ramai jugak orang kat sini...kat sini pun ada jual strawberi segar...lagi murah dari aku beli kat pasar malam...huhu...rm10 2 bekas tak salah aku...jem & sirap pun ada jual kat sini...sirap tu diaorang letak dalam aiskrim strawberi tu...bukan buat air sirap tau! er ke boleh buat air sirap ek?

@ kasimanis strawberry farm


waiting for ice cream


gabungan ice cream & strawberry masam...yummyyy

plan seterusnya minum teh di tepi ladang teh...aku ingat kat ladang boh...tapi kat cameron valley rupanya...huhu..tapi takpe la...as long dapat minum teh kat tepi ladang teh....view memang cantik la...harga teh pun cantik...hehe...1 gelas tu rm5 ok! nasib baik la sedap...hehe...ala sedap2 pun standard kedai mamak jek...harga terlebih mahal tu untuk bayar view yang kita tengok kot...hoho...ada macam2 makanan...nasik lemak, karipap, scones, kek...macam2 lagi la...harga takyah cerita la...memang mahal...heheh...so better minum air je la kat sini...

cameron valley


jaja & radie posing membelakangi ladang teh


tea farm


melantak scones...tak sedap la

perjalanan diteruskan ke lata iskandar...tapi aku macam tak puas hati sebab aku rasa aku ada nampak ladang boh sebelum cameron valley masa naik hari tu...dan nasib aku memang baik...memang betul ada ladang boh lagi satu kat bawah...so kitaorang terus melencong masuk...nasib baik ona nampak aini bg isyarat lampu...terus ona buat aksi stunt lencongan...hehe...

ingatkan ladang boh tu dekat je dari simpang...sekali tu jauh giler...ada la lebih 5 km kot...dah la jalan bengkang-bengkok...kitaorang pun macam dah cuak...betul ke jalan ni?yang paling ngeri bila lalu jalan bengkang-bengkok yang kecik...siap ada signboard suruh hon kat setiap selekoh...macam syok dan kelakar plak bila semua kereta hon...aku rasa macam kat indon pulak...kalau kat indon diaorang memang selalu bunyikan hon masa nak lalu selekoh...nak bagitau ada kereta...kalau korang tengok pemandu kat indon memang cuak je tengok diaorang drive...tapi yang pelik kat sana jarang ada eksiden...

rumah pekerja di kelilingi ladang teh

bila sampai kat ladang boh lega rasanya...ada banyak rupanya kereta kat dalam tu...sampai sesak la jugak nak parking...dan semua tersenyum sebab akhirnya sampai jugak kat tempat yang dapat memuaskan hati dalam trip ni...hehe...lepas parking terus trekking naik atas...penat jugak nak naik tangga tu...nasib baik cuaca mendung dan berangin...so tak rasa penat sangat...bila sampai kat puncak (cewah cam panjat gunung plak...haha) rasa puas hati sangat dapat tgk view ladang teh yang cantik...kitaorang sempat la bergambar kat atas tu...tapi cuaca mendung dan hujan mula turun...so tak dapat berlama-lamaan kat atas tu...

dah sampai!


penat jugak nak naik


action!


berlakon je ni...hehhe...

disebabkan dah pukul 4 p.m so kitaorang cancel pergi lata iskandar...plan asal nak makan kat area air terjun tu tapi dah tak sempat...so kitaorang piknik kat depan lakehouse je...lepas makan sempat beli sayur dan bergambar...

sampai kat tapah singgah solat asar & maghrib, singgah R&R tapah untuk dinner dan terus bertolak balik...sampai kat putrajaya pukul 11.15 p.m...semua dah keletihan...aku sampai rumah pukul 12.30 a.m....zzzzzzzzz...

4 comments:

~tuah.rimbun~ said...

sakan ek!

kuizikel said...

ona over siot :)

ha kat atas tu sungei palas kan? teh boh punyer.. klu naik smpai atas leh smpai kilang dia.. tapi situ view mmg lagi lawa...

NedLi Natalisz said...

aku suker gambar yg last tue (^^,)

amoi said...

tuah rimbun: hehe...sekali sekala girls outing...hehe...

kuizikel: haha...ona biasa la...posing sakan...aah kat atas sg palas...oo lagi lawa ek?tu la tak sempat nak pegi...akan aku buat comeback...tapi bkn masa terdekat la..hehe...

nedli: aah aku pun suka gambar last tu...heheh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...