Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, April 9, 2009

KL Tower...again...

sepatutnya entry ni sebelum entry janda baik..tapi dah tersilap susunan peristiwa plak...tu la punya la lama sangat tangguh sampai aku dah lupa turutan...hehe...belasah aje la...

ingat tak aku ada cerita kat entry hop on hop off dulu masa aku & slyde gi menara kl , kitaorang dapat free ticket masuk winter park + f1 simulator + animal zone...dan disebabkan hari tu tak sempat nak buat semua tu so kitaorang repeat hari rabu berikutnya since aku cuti hari tu...

lepas makan ikan bakar kat jalan bellamy, blur nak pergi mana...tiba2 teringat tiket free f1 simulator + animal zone belum guna lagi so terus la ke sana...masa tu tak ramai orang..ye la kan...weekdays...so terus masuk ke animal zone...kat dalam ni ada macam2 jenis ular...ada yg bertanduk, albino, ular sawa..macam2 la...pastu ada jugak arnab, iguana, katak kembung (yuckss)...tapi tempat ni tak besar sangat...sedang2 je...binatang pun tade la banyak...mahal jugak kalau beli tiket untuk masuk animal zone ni je...aku tak ingat berapa harganya...dalam rm10 kot...

kl tower


animal zone entrance


katak kembung...yuckssss


iguana kot namanya


ular bertanduk...macam dalam kartun...hehe...

kat luar animal zone ni diaorang letak seekor burung kakak tua dan beberapa ekor burung yang comel...burung kakak tua tu tak berapa pandai sangat cakap..dia pandai cakap hello & gelak je...tak bagus la burung kakak tua ni....hoho...

oh comelnye burung ni...


burung kakak tua yang tau cakap hello ngan gelak je

kat kawasan menara kl tu pun ada service naik keldai kuda padi...aku tak sure berapa ringgit tapi hanya orang yang berat 50kg ke bawah je boleh naik...kejam tak? ok aku tipu...haha...aku tatau orang dewasa boleh naik ke tak sebab aku tengok budak2 je naik..hehe...

keldai kuda padi

lepas tengok binatang kat animal zone, kitaorang terus ke f1 simulator...aku bayangkan f1 macam kat trek go-kart...sekali tu macam main daytona kat tempat game daaa...cuma kita duduk dalam ala2 kereta racing...hampa ok! tapi nasib baik la free (konon la free..entah2 dah include sekali dalam harga tiket menara kl yang mahal tu)...free2 pun game tu tak sampai 5 minit pun...lagi sekali hampa...dah la harga tiket untuk main f1 simulator tu rm20...giler mahal...baik main daytona kat kedai game kan? singgit jek...dengan rm20 boleh main 20 kali...hehe

f1 simulator

dalam kawasan menara kl ni ada jugak flying fox...slyde ajak jugak main masa tu...tapi dalam purse aku tak sampai rm50 masa tu...haha giler sengkek...so niat dibatalkan dan maybe akan repeat datang menara kl untuk main flying fox pulak...hehe...

sangat comel ini budak...mix mat salleh + jepun kot...tak sempat nak ambik gambar dari depan

sebelum aku sampai menara kl aku bayangkan aktiviti kat situ hanyalah tengok view dari menara & makan kat restoran berpusing...rupanya sangkaan aku meleset...banyak aktiviti rupanya kat situ...dan kat bawah menara tu sangat happening...aku bayangkan senyap sunyi..hehe...sapa2 yang belum sampai lagi kat sini bolehlah pergi...tapi pastikan mempunyai cukup masa dan tak berada dalam keadaan tergesa2 sebab tiket mahal dan parking pun boleh tahan mahal...so better buat aktiviti tu sekali harung....hehe...

jom zoom malaysia...

7 comments:

dropmental said...

ila... bila ko nak gi lagi ke kl tower nih??? ajak laa aku.. ajak laa... ajak laa...

aku naik main flying fox... macam kat skytrex dulu tuh... arituh tak dapat main sampai habis... huhuhu

~tuah.rimbun~ said...

thank you for sharing..
So nice...

1. Dah 12 tahun tak g KL tower, nanti dah ada baby kene ajaklah rasanya..

2. I like that frog, tapi still geli untuk ku pegang. Geli geleman

3. Tu keldai ke kuda padi???

4. My cat at hometown called Iguana, pelik tak? hehehe..

5. Jinak2 merpati, kalau kita dtg dia akan terbang.. kalau parrot tu, terbang tak?

nice entry... bravo V(^^)

NedLi Natalisz said...

first time aku tgk katak leper cam kauli camtue (^^,). macam bar lepas kena pijak jer .. hahaha

sham said...

cemerlang rupanya langit hari rabu itu, terang benderang, biru santek hehe tak pasan ari tuh

erks, bukankah itu kuda? kuda padi? bkn keldai kan? kan?

ingat x kejadian burung pagut b*nt*t burung yg injured itu, ngeri dan geli otey? :P

amoi said...

ona: haha...tatau bila nak pergi lagi...nnti aku nak pergi aku roger ko...

tuah rimbun: kuda padi kot...ahaha...silap plak...parrot tu tak terbang...elok je dok situ...hehe...katak tu mmg geli geleman ok!

nedli: tu la pasal...penyet giler...geli siot...

sham: oo tu akak naikkan sket saturation sebab rasa cam overexposed :P
kuda padi ke?alamak salah plak...ekeke...
yup..burung tu giler s**s kot...sian burung yg cedera tu...huhu...

kuizikel said...

apsal ni banyak ayat2 *** dalam komen entry ni. aku pon nak komen la ****K*e*** :)

amoi said...

amenda ko tulih tu?sila tulih perkataan yg bermakna...haha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...