Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, April 14, 2009

Ali's Birthday Party & Earth Hour 2009

kali ni nak buat entry pendek jek since entry ni terlalu ketinggalan zaman...ahahaha...punya la tak sempat aku nak update entry ni...keje sangat banyak kat ofis...weekend pulak asyik ada xtvt luar jek...hoho...

D mintak aku jadi photographer sempena Birthday Party Ali...so aku pun bersetuju untuk mengasah bakat aku yang tumpul ni...haha...dengan semangat berkobar2 pagi2 lagi sebelum bertolak ke seremban aku p serbu kedai foto selangor kat pertama complex...ramai orang cakap murah kat situ...lagipun dulu aku beli d80 kat situ jugak...tapi aku tersilap sebab deal ngan minah melayu ni...bukan apa...hari tu masa beli d80 aku dah deal dengan dia so ingat senang la deal lagi sekali dengan dia...tapi aku rasa susah giler nak tawar harga dengan dia...isk...

aku plan nak beli sb600...tapi malang sungguh nasibku sebab harga sudah naik...800++ pastu nak kurang bukan main payah lagi...dan at last aku tergoda untuk beli nissin aje yang separuh dari harga sb600...dengan penjimatan duit tu aku bajet boleh beli 50mm plak..huhu...

terima kasih kepada ona kerana sanggup meneman aku walaupun dirinya tak berapa sihat...oh thank you ona...i lap u...hoho...dan sungguh malang nasib ona...bila nak dekat sampai kat rumah D tiba2 tayar kereta dia pecah sebab terlanggar divider kat round about...huhu...tapi nasib baik dah dekat dengan rumah D...so kitaorang park kat tepi dan berjalan pergi rumah D...

masa tu tetamu dah ramai sampai...photog sampai lambat...haha..apa daaa...aku snap mana yang mampu...nasib baik kek belum potong lagi...hehe...tapi akibat terlalu excited dengan flash baru, aku terlupa nak tukar iso...adeh..tertekan aku..abih gambar aku overexposed...huhu...pesal la kat camera screen tu tak default appear iso...benci ok!

Is & Maryam...senyum terlebih sudahh...


anak abang D...tatau apa nama


nak sikit...


food
the food...banyak giler...


birthday cake
Indulgence Cake...kempunan tak sempat makan..huhu


Ali siap sedia nak tiup lilin...tak sempat aku nak snap gambar dia tiup lilin..laju betul tiup...haha...


Maryam comel


the guests...tengok adik D tu dah besar panjang..dulu jumpa kecik je baru sekolah rendah kot...haha...


Is's family...his mother, sisters & daughter - credit to ona


cute - credit to ona


the happy family

lepas ambik gambar tak seberapa dan melantak dengan kenyang...kitaorang cuba untuk tukar tayar kereta ona tapi tak berjaya sebab peralatan tak cukup...terpaksa pinjam peralatan kat kedai tayar...nasib baik kedai tu tak tutup lagi...patah balik kat tempat parking...still tak fit dengan skru...at last angkut mekanik tu suruh tukarkan tayar...tadaaaaa....sekejap je dah siap...haha...expert katakan...

tyre
tayar pecah


this is not the right way to change your tyre


this is the right one...hehe...

malam tu ada earth hour 2009...aku & ona decide nak join kat UM depan DTC...sampai2 terus register...setiap orang dapat gelang glow in the dark, lilin & nombor untuk lucky draw...dan perlu tandatangan kat atas kain putih tanda sokongan...bila lampu ditutup, lilin dinyalakan dan disusun atas lantai bentuk '60 Earth Hour' dengan diiringi persembahan gamelan...masa tu UM memang gelap gelita...kira UM memang support Earth Hour...

signature
ths signature


ona with her signature


gelang glow in the dark


launched by VIP...tak kenal lak sapa...hehe...


60 Earth Hour
60 Earth Hour

sementara tunggu masa berlalu, diaorang buat lucky draw..hadiahnya adalah pokok...hehe...tapi malangnya aku seperti biasa tak bertuah...hehe...aku rasa last aku bertuah masa dinner kolej masa 3rd year...hehe...

lepas sejam, lilin pun ditiup dan semua orang dapat epal...yay! sangat seronok join earth hour ni sebab aku rasa seperti aku student semula...dapat kumpul ramai2...join xtvt universiti/kolej...oh rindunyaaaa saat itu...

epal free - credit to ona


AJK - credit to ona

alamak tadi cakap nak buat entry pendek...terlebih sudahhhh....wakakakkaka...

10 comments:

slyde said...

wah! pendeknya entry! hahaha

amoi said...

haha...taip punya taip tak sedar dah panjang berjela :P

kuizikel said...

wah, belon kat belakang tu buat tulisan ALI ek? hehe.. best2...

eh yang ..."aku rasa last aku bertuah masa dinner kolej masa 3rd year...hehe..." ni ko dapat hadiah ape? bukan masa 1st year dapat hadiah berkumpulan ke?

amoi said...

aah...tulisan ali...ingatkan nak letak kat sini tapi belon terpotong plak lam gambar...isk...

adiah kumpulan dapat masa 1st year...3rd year aku dapat hadiah individu...dapat hamper beso...hehe...

NedLi Natalisz said...

seronoknyer... aku geram kat mariam (^^ii).. sgt comel pakai topi besar hehehe... giler kecik pala dier (^^,)

eh! yg tinggi tue, adik D yg korg duk kaco2 sampai dier ngadu kat D, korg kaco dier tue kan?

oh!.. earth hour tue, sgt jeles laa.. best laa korg dpt buat reramai... aku kat rumah, x sempat sejam mak aku dah bukak lampu... tensen gue!

amoi said...

haha...geram kan?aku lupa nak dukung dia la...asyik mkn + amik gambar jek...hahah...

aah yg pki baju putih tu adik D...pojan slalu kacau...hehehe...

haha..aku kalo kat kg pun tadenya nak celebrate macam tu...

kuizikel said...

gelang glow in the dark tu lawaaaa gambar dia. baru load.. hehehehe

eh lupa nk komen.. fitri ek?" ekau ensom la ".. pastu dia akan tersipu2 malu.. gila dah tinggi.. mesti lagi tinggi dr aku.. dulu cinonet jek

amoi said...

oo lambat load ek...hehe...gambar byk sgt...aku terpaksa edit macam tu untuk menutup kecacatan gambar...ahahaha...

aah fitri nama dia..lupa plak aku...aah tinggi...adik D yg laki lagi sorang tu lagi tinggi...besar plak tu...aku hampir2 tak cam...

Kujie said...

tgok gambar budak2....ceria...bersih...tenang...hepi

wajah tak de masalah

amoi said...

ye betul kak jie...macam best je jadi budak2 kan?hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...