Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, April 21, 2009

Sekarang Dah Boleh Transfer Duit Dalam ASB Guna Maybank2U lah!

tadi masa aku masuk maybank2u ...konon2 nak cek gaji la kan...padahal dah tau hari ni baru 21hb...tapi nak jugak cek dengan harapan ada la wang besar dalam akaun aku tu...tapi terpaksa log out dengan hampa...haha...sapa suruh ko pegi cek sebelum 25hb amoi...kan dah hampa...

ok la..ni bukan topik utama aku...sebenarnya nak cakap sekarang dah boleh transfer duit ke ASB guna maybank2u lah! senang giler..takyah la aku susah2 nak menyusahkan kakak aku transferkan duit aku ke ASB...dan tade lagi la alasan aku tak sempat nak transferkan duit...dan tade lagi la alasan aku terguna duit sebab duit tu lama sangat dalam akaun tu tak transfer2 ke akaun lebih selamat...haha...oh alasan! manusia boleh bagi seribu satu alasan...tapi kadang2 bila orang suruh bagi alasan/sebab tak boleh pulak nak bagi...time tak suruh boleh pulak bagi ek? haha...apa aku merapu ni??

maybank2u

aku rasa facility baru ni sangat convenient...takyah la lagi nak amik nombor kat bank..tunggu giliran...kadang2 tu siap ambik cuti or half day tau nak pergi bank...

bagus2...inilah yang kita mahu...maju setapak lagi...

5 comments:

~tuah.rimbun~ said...

i'm the 1st...
yezza...

simpanlah dlm asb ni 10% drp gaji kita, kalau boleh..
yg paling penting, displin...

enmm, bila agaknya aku boleh menyimpan lagi mcm dulu2...

adus.......

insuran/takaful pun boleh bayar maybank2u...
no extra charge...

PEACE! V(^^)

blur42nd said...

hehehe aku suke ngan ifo ni..

maka, aku xyah nk mengular tok sejam dua semata2 nk mencube nasib di bank2 utk masukkan duit ke asb [selalu ke?] even jarang berlaku...hehehe sbb alasan payah..kan kan

tp kini bukan alasan..

amoi said...

tuah rimbun: suka ko ek jadi yg 1st...hehe...
ye betul...kalo ikut buku azizi ali jutawan dari planet jupiter...dia sarankan simpan 10% dari gaji bersih kita...tapi sapa2 ada lebih tu simpan la lebih kan?
aah...aku bayar insurans pon tade caj...bagus2...tapi ptptipu still ada caj..boringg...

blur42nd: yup...no more alasan...hehe...

kuizikel said...

aku smpai skrg tak de akaun ASB...hahaha

cimbeng tak de lagi la eK?

amoi said...

ooo..takpe2...ko ada tabung haji kan?ko simpan je la kat situ...hehe...

tapi sepatutnya kena ada 3 akaun...1 utk kegunaan harian, 1 utk kecemasan & 1 lagi utk di hari tua...hehe...

cimbeng lom aa...maypeng the first...hoho...i love maypeng walaupon byk sgt caj...haha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...