Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, April 8, 2009

Confession of a Shopaholic The Movie

akhirnya berjaya jugak tengok cerita ni...tapi aku geram sebab time aku excited nak tengok movie yang memang aku tunggu2...time tu la jalan jem...sampai lambat...orang kaunter mcD tu tersalah bagi air so nak kena tunggu plak dia kira semula...nak terkucil p toilet dulu...in the end movie dah start baru masuk hall...benci ok!

ok la..back to movie...cerita ni mengisahkan Rebecca Bloomwood yang seorang shopaholic...dia shopping sampai lupa dunia la...hutang keliling pinggang...sampai kena kejar dengan pengutip hutang...yang lawaknya untuk selamatkan diri dia cakap kat bos dia mamat pengutip hutang tu adalah ex-bf dia yang asyik stalk dia...haha...

dia bercita2 kerja kat satu majalah fesyen ni tapi tak dapat...tapi dia dioffer untuk kerja kat majalah financial yang satu company dengan majalah fesyen ni...assignment pertama dia mendapat pujian ramai dan dia jadi glemer...tapi karier dia hampir musnah bila pengutip hutang mendedahkan rahsia dia masa dia live interview kat tv...ye la kan...orang yang banyak hutang tiba2 bercerita pasal financial...hehe...tak ke pelik?

cerita ni ringan jek...adaptasi dari novel Confession of a Shopaholic by Sophie Kinsella (oh nanti nak cari la buku ni kat MPH)...kalau sapa2 suka cerita Devil Wears Prada sure suka cerita ni...hehe...aku rasa nak beli dvd la..tak puas tengok hari tu...huhu...

korang layan la trailer ni...




dan masa dancing ni sangat lawak ok! haha...




apa lagi...pergi la tengok or beli dvd...hehe...

13 comments:

Syera said...

Sgt best! suke citer ni..;-) sy dah baca smua novel siri Shopaholic ni..So, sgt excited bile tau diorg wat movie lak. hari tu tgk movie ni 1st day dia kuar wayang! (tiap2 minggu check bila dia nk kuar)..

Rs mcm nk tgk lagi..tp xde masa.. nnt cari dvd kot..

~tuah.rimbun~ said...

thank you for sharing..
actually dlm kelas prudential ada cerita jugak pasal cerita ini...

mcm best jerr amoi cerita,,,

OnaX said...

hoho ko tgk jugak akhirnya... aku jugak yang belom tgk huhu

NedLi Natalisz said...

last2 ko yg dpt tgk erk.. aku tunggu ona beli DVD laa.. (^^ii) bleh tak ona?

blur42nd said...

fouhh~~ dah tgk..xaci lah dia ni...

amoi said...

syera: sgt best kan?hehe...aku pun nak cari dvd....

tuah rimbun: aik dalam kelas prudential ada cerita pasal movie ni?hehe...pegi la beli dvd...

onax: hehe...cepat pergi tgk seblm abis...

nedli: haha...beli dvd jek la...

blur42nd: haha...cepat la pergi tgk...jgn asyik plan jek :P

Syera said...

Kwn sy dah tgk 2x kat wyg...sgt jeles! tgh nk cari dvd gak.

kalu x silap pembikin movie ni sama ngan The Devil Wears Prada tu..that's y mcm ada gaya citer tu.

amoi said...

hehe..jeles2...hmmm..bukan pembikin rasanya..tapi director sama dengan Devil Wears Prada...

blur42nd said...

yezzaaa aku dah tgk...hehehe

amoi said...

syabas...syabas...hehe...

kuizikel said...

aku baru layan dvd.. sapa nak beli dvd dari aku? :)).. muahahahahha

kuizikel said...

oh lupa..citer ni sangat best.. setiap saat tak berkelip tgk.. tak ngantuk pon tgk..hoho (aku slalu ngantuk klu tgk dvd tak best)

amoi said...

yup...citer ni sangat best...lawak...hehe...ah jual2...hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...