Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, March 30, 2009

City Of Ember

sebenarnya banyak entry nak dipost..tapi aku tak sempat nak pilih & edit gambar...fuhh...bunyi macam adun je...adun pun sempat nak update blog...haha...:P



semalam tengok movie City of Ember...memang best la movie ni...aku sangat suka..movie ni mengisahkan kehidupan manusia bawah tanah...manusia2 ni duduk bawah tanah sebagai tempat diaorang berlindung dari ancaman kat muka bumi...satu kotak diserahkan pada mayor dan dalam kotak tu ada instruction macam mana manusia kat bawah tanah tu nak kembali ke muka bumi...kotak tu diturunkan dari seorang mayor ke seorang mayor....kotak tu akan terbukak dengan sendiri dalam masa 200 tahun...sampai mayor ke 7, mayor tu mati mengejut dan tak sempat serah kotak tu ke mayor seterusnya...so ahli keluarga mayor ke 7 simpan tanpa tau apa2 pasal kotak tu...dari situ la bermulanya kisah macam mana Lina Mayfleet dan Doon Harrow menyelesaikan misi tu...

best wooo....tak boring langsung...aku bagi 5 bintang...silalah tengok di pawagam berhampiran dengan anda...tapi rasanya movie ni dah nak abis tayang kot...hehe...

6 comments:

~tuah.rimbun~ said...

VCD / DVD tak ade ke???
kot2 aku boleh beli seconghand..
huhhuhu..

malas lah nk g cinema
kene bayar parkir
dan tak leh nak baring sambil tgk movie..

amoi said...

hehe...vcd dah ada kot jual kat pasar mlm...sbb cita ni dah lama tayang...p la cari...

nak baring2 masuk gold class la..hehe...

NedLi Natalisz said...

adun tue, ader org lain tolong updatekan blog dier (^^,)

amoi said...

ooo ek?patut la tiap2 hari leh update ek...

aidilx said...

cam citer dajjal je ni..uhuk..

camna dajjal nak kuar dari tempat dorang dari zaman iskandar zulkarnain sampai sekarang.

secara tak langsunglah kan..

amoi said...

oo ye ke?tak perasan la plak...huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...