Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, March 10, 2009

Aku Terima Nikahnya, Men Are From Mars Women Are From Venus & The Last Lecture

semalam pagi2 lagi dah hujan...malam sebelum tu plan nak gi jogging dengan kak anim (kak anim nye plan ok!) ...bila time subuh tu rasa macam sedap je nak tarik selimut balik...so aku amat berharap kak anim pun nak tarik selimut jugak...dan yay! boleh tarik selimut...haha...sebenarnya kak anim pun malas...malam sebelum tu kitaorang tido lambat (actullay tade la lambat sangat..around 12.30 pm) sebab ada orang nyanyi2 kat bawah...adehh...camna la orang2 kat situ hidup kat situ ek? everytime ada kenduri kawen sure ada orang nyanyi2...sigh...

pukul 11 hujan still tak berhenti...macam boring je lepak kat rumah kak anim...haha..so kitaorang decided pergi mid valley...yay! tujuan utama aku nak beli kasut...WHAT??BELI KASUT LAGI?? kasut hari tu sakit la...ingat nak beli crocs la...puas hati...

sampai kat mid veli makan nando's dulu...lepas tu solat dan terus shopping yay! mula2 terus usha kedai crocs...ada sale...oh baru aku teringat ada grand prix sale...aku tau pasal tu tapi ingatkan sale tu 6hb jek...so aku abaikan the details...masuk dalam kedai tu ramai giler orang...susah nak pilih...yang tensionnya kasut yang berkenan tade saiz pulak...banyak giler kasut saiz 4 ok...sapa2 saiz 4 tu silalah pergi ke kedai crocs berhampiran...murah duh! so kitaorang keluar dari kedai dengan perasaan HAMPA....

kali ni rasa nak shopping benda yang bermanfaat sikit la...so we went to MPH...kak anim planned to buy a grammar book..haha...teruk giler grammar aku...aku rasa aku pun kena beli buku grammar jugak...sigh...masuk je entrance nampak buku tersusun indah...oh ada sale untuk hari wanita kot...something ladies2 la dia tulis...hehe...tapi diskaun tu untuk selected item jek...kebanyakkannya buku khusus untuk wanita...kak anim suggest beli buku "Men Are From Mars, Women Are From Venus"...bagus katanya...tengok harga macam ok...aku pun ambik je la...kak anim cakap buku ni bagus untuk mengenali & memahami sifat2 lelaki dan wanita...so aku rasa aku patut beli supaya lebih mengenali dan memahami orang2 sekeliling aku...hehe..


lepas tu pergi bahagian agama pulak...belek2 buku...kak anim cakap oh bagus buku ni sambil hulur aku buku "Aku Terima Nikahnya"...belek punya belek buku tiba2 nampak perkataan "Men Are From Mars, Women Are From Venus" dalam buku tu...baca betul2 rupanya2 penulis buku tu pun suggest baca buku "Men Are From Mars, Women Are From Venus" ni...ops lupa nak bagitau penulis buku "Aku Terima Nikahnya" adalah Hasrizal Abd Jamil a.k.a penulis SaifulIslam.com...so kesimpulannya aku beli 2 2 buku...haha..puas hati aku...


alamak...buku The Last Lecture tak habis baca lagi dah beli buku lain...ahahaha...banyaknya buku nak baca...nampaknya aku kena kurangkan masa berinternet dan concentrate membaca buku...hehe...




silalah beli di kedai buku berhampiran dengan anda...aku memang suggest ketiga2 buku ni...

kepada kasut crocs...aku beli di sesi shopping yang lain ye..sapa suruh ko tade saiz...cis...

12 comments:

pojan said...

perghhhhhhhhhhh cayalah, ulat buku..

sila kurangkan masa berinternet, sila habiskan baca buku untuk buat review....

buku women mars tu aku cop nak pnjam dulu otey :)

~tuah.rimbun~ said...

aku terima nikah, si polan bt si polan
dengan mas kahwinya..

nya cuma sekali, kalau tak, tak sah..

just share pengalamanku...

~tuah.rimbun~ said...

aku pong byk berhutang membaca buku & majalah..
huhuhu

NedLi Natalisz said...

giler rajin ko skrg erk ila?

amoi said...

pojan: haha..ulat buku la sgt :P ah tu la kena kurangkan berinternet...nnti aku buat review ye...nak pinjam?otey!

tuah rimbun: oh tq kerana share pengalaman...

nedli: haha...hobi baru...err hobi aku sering bertukar2...hehe...

blur42nd said...

ciss pdn lah aritu aku g carik "Men Are From Mars, Women Are From Venus" xdek..ruper2nye nk masuk list buku nak dilelong...[pdhal aku cek online jek..smpai MPH xteringat nk carik..hehehe]

mcm menarik jugak "Aku terima Nikahnye". xpe next month leh carik tu lak..huhuhu yg ado ni pon [same situasi cam ko yeaa...xkhatam-khatam lagi] huhuhu :P

another one yg aku carik..."Why Men Lie and Women Cry" lebih kurang camni lah.[ko ade ke?] ..buku lame tp baru teringin nak bace...hehe

amoi said...

blur42nd: haha..kat MPH berlambak la...p la tgk...aah "Aku terima Nikahnye" mmg menarik...aku dah baca sikit..hehe...buku ..."Why Men Lie and Women Cry" aku tade lagi...best ke?kalo best nnti aku nak cari jugak la...

Wawa Shukor said...

hahaha baik la ko baca d last lecture dulu. terus up motivation ko heheh :D

amoi said...

wawa: oh ek?aku ingat nak baca aku terima nikahnya dulu...sbb BM kan...cepat sket habis..hehe...

slyde said...

wah! ade buku aku terima nikahnya. byk kali nmpk kat mph n byk kali gak belek2 dgn impian nk beli, tp by d time nk byr, jd segan nk beli. boley? :D

amoi said...

ahahha...pesal nak segan pulak...relaks je akak bayar...cashier je tau..hehe...lain la kalo gi booth yg jual buku tu...mmg segan sket...hehe...

blur42nd said...

cik kak ..leh cek kat sini..xyah tgu offer...kompem ade size ngan rege yg berpatutan..

http://kasutbuaya.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...