Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, December 31, 2008

Sudahkah Anda Membayar Zakat?


aku hampir2 terlupa nak bayar zakat pendapatan tahun ni...mmg plan nak bayar online...pagi tadi dok sibuk buat kerja sampai hampir terlupa...nasib baik aku masuk blog bro knizam ...tq bro sbb ingatkan :)

tahun ni mcm dulu gak aku bayar online jek...senang...nasib baik ada kemudahan ni...barulah user friendly orang cakap...ahahaha...tp memang senang utk org yg ala2 bz mcm aku ni + tade kenderaan nak pegi pusat zakat tu...so lagi senang bayar online + skrg ni kalkulator online pun dah disediakan..cuba cek website LZS atau MAIWP ...semudah ABC jek nak kira zakat ni...tapi dulu aku tersilap plak gi tolak bayaran takaful ikhlas aku...padahal takaful ikhlas tak tolong bayarkan zakat utk ahli...huhu...so tahun ni aku tambah la bayaran tu lam income aku...aci tak?huhu...

tapi rasanya tahun dpn nak buat potongan gaji la...masak jugak kalau bayar lamsam...kalau tolak gaji bln2 tu kurang sikit rasa...tapi akhir tahun nak kena kira semula la sbb maybe ada naik gaji ke...dapat bonus ke...lagipun bila kita bayar zakat thru gaji...boleh la kita tolak PCB terus...selamat duit...takyah la nak claim lagi kat LHDN...tak gitu?hehe...

so kawan2 sekalian...marilah kita menunaikan rukun Islam ke 4 ni...semoga harta kita diberkati Allah...aminnnn...

2 comments:

kui said...

wowoow.. aku yg 2007 byr sikit2 tak abis lg..huhhu.. takpe sikit2 ok kan? :D

amoi said...

hehe...takpe...tak kena denda pon :P janji bayar...cewahh..cam aku lak keje pusat zakat :P

thn 2006 ngan 2007 pon aku qadar...2008 baru bayar..huhu...so thn 2008 konfem aku tak akan kena tax...hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...