Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, December 16, 2008

Harga petrol dan diesel turun 10 sen



PETALING JAYA: Petrol and diesel prices have been slashed by another 10 sen effective today.


The price of RON97 petrol is now RM1.80, while RON92 is selling at RM1.70 a litre.

The pump price of diesel is now RN1.70 a litre.



source: the star

minyak turun lagi 10 sen...harga tiket bas bila nak turun?huhu

8 comments:

nedli said...

turun lagi seposen.. ermm mcm nak suh aku turun KL sekali lagik jer nie (^^,)



bkn harga tiket bas jerk.. benda lain pun patut diturunkan laa.. gomen patut amik tindakan. sensara weh hidup dgn belanja dapur yg masih tinggi nie

amoi said...

haha...meh turun meh...kita berphotoshoot lagi guna dslr pojan...hehe...

aah...betul tu...brg2 lain kena turun gak...ko beli belah la kat carrefour...diaorg kan dah turunkan harga barang...

nedli said...

haha... tgk carrefour gak aaa.. carrefour kuantan mahal laa... baik takyah buat carrefour kat sinie...

kat kuantan aku x pg carrefour untuk beli brg dapur... aku pg eng hong lebih murah dan berbaloi(^^,)

amoi said...

ooo ye ke?hmm...ekceli pasaraya2 besar ni sbnrnya ada brg yg mahal & ada brg yg murah...yg display kat pamplet tu brg yg murah jek...so bila org beli brg murah...secara tak langsung akan beli barang yg mahal...hehe...

tp kan ramai org ckp tesco murah...esp brg basah...tp kat kuantan sure ko beli brg basah kat pasar kan?hehe...

ohooo...eng hong murah ek...nirwana pon murah jugak...tp nak parking leceh...

NedLi Natalisz said...

oh! tidak.. aku pegi pasar basah time nak raya jerk.. haha... itupun sbb nak carik daun ketupat..

ikan/ayam beli kat kedai/ pasar borong kat tepi highway/ kat pasar tani.. lebih selesa aku rasa... harga pun selalunyer lebih murah...

selalunyer brg dapur aku beli kat enghong, tp sabun-sabun, syampu aper semua aku suker pg maidin..

kat ktn senang skit nak pegi dua-3 tempat... tp kalo kat KL.. susah aa kot.. baik beli jer brg mahal tue drpd nak tempuh tol+jam untuk beli brg yg sama tp harga lebih murah kat tempat lain (^^ii)

kui said...

tu a.. aku minggu2 naik bas, pegi balik dah RM100.. sngguh mahal tau tak@!!!!!!

amoi said...

giler mahal...baik ko naik keta...hehe...errr...kalo naik keta lebih kurang tak?

aku skrg pegi blk rm44...huhu...

amoi said...

ned: aah...kuantan leh ar pegi cari brg kat lain2 tpt...sbb kuantan tu kecik jek...tunas manja pon boleh tahan kot murah ek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...