Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, May 25, 2009

Aku Pun Bengang Sama

kalau pojan bengang...aku pon sama bengang...nape aku bengang?sebab gambar yang aku hantar untuk print macam hampeh ok!

ok aku akui memang la setting masa aku ambik gambar hari tu hancus...tapi takde la sampai gambar aku tu teruk giler...cuma terang sikit la sebab lupa nak tukar iso...so masa edit tu aku gelapkan la sikit...lagipun kak uda cakap jangan edit pakai lappy sebab screen lappy ni gelap sikit...tapi sebab aku hanya ada lappy so aku gelapkan la gambar2 yang aku nak print tu...

dengan semangat waja aku hantar kat kedai foto millennium kat amcorp mall tu...tanya harga untuk print gambar 4R 35sen jek + processing fee rm3...kira dah murah sangat la tu...aku pon print lebih 100 gambar...tapi bila keesokannya aku ambik gambar tu memanglah amat mengecewakan....ada gambar yang kalernya dah bertukar...skin tone jadi kuning...yg kaler pink jadi pink giler...oh sakitnye hati tengok gambar tu...dah la aku tengah sengkek...aku siap pinjam duit kat eee semata2 nak cuci gambar ni ok! lepas tu hasilnya amat menyakitkan hati aku...masa aku tengok tu aku tatau nak komplen ke tak kat diaorg...kalo aku komplen adakah aku akan dapat reprint gambar2 tu secara percuma?tapi aku tak komplen pon dan aku terus blah dengan bengang dan berazam takkan print kat kedai tu lagi...

sebelum


selepas...tengok la kaler baju tu


sebelum


selepas...tengok la skin tone tu...huhu..alamak..lain lak dengan gambar atas..hehe....

nasib baik la perkhidmatan aku ni tak berbayar...kalau tak memang kena print semula gambar2 tu...sebelum ni aku pernah print kat fotokem...gambar ok tapi mahal sikit...aku tak ingat pulak berapa harganya...sapa2 tau tempat print gambar area KL yang murah dan cun dan senang untuk pergi? ( slyde sila jangan jawab pudu ok! hehe )

9 comments:

kuizikel said...

pergh mmg lain gila.. saman jek..hehehe..

jadi macam gambo dolu2 pulak..

eh tapi hebat la gambo yg last tu, sebelum tu mariam tak menguap, selepas jd menguap..hehe

the best tempat aku jumpa, warta, bangi - kat kedai bintang maju.. 100 ke atas 35 sen jek, siap leh buat border putih free, sejam je dah siap (p/s : ada staff baru situ kiut mcm tajul dunia baru .. baik ko gi tgk.. ajak slyde..haha)

Fariena said...

mmg lain betul....kenapa yer leh jadi cam tuh? mmg bengang kan.

NedLi Natalisz said...

waaaa.. siyes dah lama aku x print gamabr (^^,).. dr tahun 2003 kot (^^ii)... weh ila.. kat kuantan ada.. kak uda selalu print kat situe.. gamabr cun la. tp aku tatau la plaks harga dier baper (^_^)

zamrita said...

alo....apa kes...lama tak entry hampa ne...bila buka entry bengang la pulek...
sabaq....eh...
mana ek gambar belum.....????

amoi said...

kuizikel: i wish boleh saman diaorang...hehe...
wakakaka...hebat tak perubahan sebelum dan selepas gambar mariam tu?hehe...
warta?jauh la plak aku nak pergi sana...ingat nak cari area kl jek...

fariena: yup...lain giler dan sakit hati je tengok gambar tu...printer diaorang tu kot tak betul...huhu...

nedli: aku ni pon baru menjinak2kan diri untuk print...selalu print untuk bagi kat orang jek...hehe...
wahhh jauhnyee aku nak print kat kuantan...bila plak aku nak gi amik...hehe...

zamrita: haha...bz2...sila baca entry sebelum ye...

blur42nd said...

heheeh
kesian..std lah tu...mesin kedai tu dia x setup bebetul color dia tu...sbb tu jadik lagu tu...seb bek color jek yg larik..kalo lens dia pon tersetup blurrr..amik ko..parah lah ati ko menengok nye

erm aku baser print kat warta bangi jugak..kompem ko xkan menyosal sbb nye yg jage mesin tu si rahman [muke ala2 gengster paso mlm]..dia mmg teror lah bab color & setting machine ni..sbb aku penah keje ngan dia dulu...

ape2 pon..selamat mengembara ke warta bangi...mmg rege dia 100pcs & above 35sen jek...

kat midvalley ade jek kedai yg print cun...tp rege rm1 sekeping ok! xleh blah nye rege

amoi said...

wah ko pon print kat situ gak rupanya...adehh jauh giler la nak mengembara ke situ...takpe..akan ku cari tempat lain dulu...hehe...

slyde said...

"(p/s : ada staff baru situ kiut mcm tajul dunia baru .. baik ko gi tgk.. ajak slyde..haha)" --- ahaha ni ape ni menjebakkan saye ni? ahahhaa tak bley belah la kak kui hehe

tgk kak ila, sy sajes e-six pudu plaza x mo, org lain sajes lagi jauh, sampai ke warta bangi aahaha

amoi said...

oh jom slyde kita p usha...hikhik...

haha...warta bangi tu pon still dalam pertimbangan...jgn kecik ati ok...hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...