Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, July 16, 2008

Debat Anwar Ibrahim vs Ahmad Shabery Cheek


korang tgk tak debat mlm tadi?best giler aku rasa...sejam tu rasa kejap je...anwar byk bg fakta2 menarik...tp shabery cam byk tak menjawab soalan...asyik dok ulang2 pasal petronas...dah sah2 anwar ckp dia tak salahkan petronas...dia cuma mempersoalkan duit yg kerajaan dpt dari petronas... "menteri tak faham...problem ni" ...hehe...

sekali tu terkeluar lak pasal IPP...mcm mana IPP boleh masuk...dan terbongkar lak pasal ceo TNB Tan Sri Ani Arope yg meletak jawatan...kak ana ckp dia dipaksa meletak jawatan sbb mempertahankan pendirian untuk tak bawak masuk IPP...pastu JJ masuk...bawak masuk 1 IPP...pastu JJ dioffer jadi menteri...ceo baru terus bwk masuk IPP dgn byknya...wallahu'alam...

tp bagus lah debat mcm ni...baru la npk terbuka dan telus...at least kita dgr pendapat pembangkang...asyik2 dgr dari kerajaan je kan...

shabery tu bkn org yg layak utk berdebat dgn anwar...tp respect jugaklah dgn dia sbb berani...cuma dia kena study betul2 lah dulu sblm berdebat...byk ulang2 je isi dia dan hentam peribadi...tp yg aku dgr hari tu dia yg offer diri utk berdebat dgn anwar...tp mlm td dia ckp dia dipilih oleh barisan2 tertinggi...sepatutnya panggil menteri kewangan...barulah buku bertemu dgn ruas :)

lain2 info:

organizer agendadaily

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2006/6/6/business/14432852&sec=business - ni dpt dari bro knizam

boleh tgk blog bro knizam...dia byk list out blog2 pasal debat ni...hehe...

sapa menang sapa kalah? LU FIKIRLAH SENDIRI

4 comments:

KNizam said...

thanks for the pingback

amoi said...

no prob :)

ned said...

Shabery offer diri? kalo betul.. sah-sah dier nak carik publisiti (^^!!)

satu jerk aku x paham pasal debat nie.. sah-sahkan mamat x cukup fakta nie melalut..tp dlm paper ckp shabery laks yg menang...

nie mesti kes tanak org suh dier letak jawatan nieh... malula tue.. dah terlepas ckp "kalo kalah nak letak jawatan" (^^,)

amoi said...

ah tu la pasal...agaknya dia menteri penerangan...so kena terang kat org ramai la kot...

tu la...paper2 kat malaysia ni tah apa2 tah...jgn la nak tipu org idup...sah2 debat tu live kat tv...dak sek pon boleh nilai sapa menang sapa kalah...

aah...tanak letak jawatan la tu...dia sepatutnya malu...dah la serang peribadi anwar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...