Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, April 14, 2008

Jalan-jalan ke PD

lama tak update blog sbb aku cuti 2 hari...dpt kawtim dgn kak shidah ambik unrecorded leave...hehe...nak ambik lg tp segan pulak sbb dia macam lupa apa aku ckp kat dia hari tu...huhu...mula2 ingat nak blk kg...tiba2 ija ajak pegi PD...best gak...dah lama tak berjln2...so kitaorg pon bertolak rabu lepas...lepas keje...smp sana lam kol 9pm++ sbb tersesat tak jumpa apartment...hehe...

ari kamis pg ujan lebat kat sana...cadang nk bertolak gi umah kak ngah kat tampin...tp terpaksa tunda ke tgh hari sket...tggu ujan reda...smp sana lam kol 3.30pm...suma kelaparan...sib baik kak ngah masak sedap...burung puyuh masak lemak...nyum2...1st time mkn burung puyuh masak lemak...slalunya mkn puyuh goreng jek...hehe...pas suma kekenyangan...kitaorg bertolak lak ke ampangan lam kol 5.30pm...smp sana lam kol 7.30pm lepas sesat2 cari jln...hehe...nak pegi rumah sorg pacik ni...tp tak jumpa jln...berpuluh2 kali tanya direction still tak jumpa gak...haha...at last pacik tu sendiri ambik kitaorg kat giant ampangan tu...hehe...sorry la pacik...kitaorg tak jumpa pencawang tnb :P ... pastu smp apartment dalam pukul 10pm++...semua dah kepenatan...so kitaorg masak megi je mlm tu...hehe...

keesokan harinya just lepak2 tepi pantai je...masa tu tak ramai org lg...best la lepak tepi pantai sambil baca majalah...malas nak mandi pantai sbb tade geng...hehe..mati kutu aku...
hari sabtu lak kitaorg pegi ostrich farm...dewasa masuk rm8 tp sbb ada jusco card so diskaun rm1...ok la tu ( sila tiru gaya saida :P ) ...dan ptg pulak kitaorg pegi tgk pesta air...bkn ada apa pon...ada gerai2 jualan je...pastu ada org karaoke...mlm ada la konsert...tp malas la nak lepak mlm tu sbb nk tgk konsert AF :P ...

ari ahad kitaorg bergerak blk ke kl lepas lunch...walaupon mcm agak boring sket ( sbb aku tade geng :P ) .. tp ok la sbb dpt berjln2...tgk laut..pantai...bes betul...kalo la aku ada kamera mmg aku jln2 je tepi pantai tu ambik gambar...tp apakan daya...ada hp camera jek :P

2 comments:

nedli said...

wawawaaa.. pg PD.. x sangka laks ader taman burung unta yer..

kalo dulu asal pg PD asyik ke laut jerk kejanyer... next time bleh laa try tgk ladang burung unta laks..


// weh.. aku x berkesempatan lagik naik banana tue.. huhu .. sedeyyy..

amoi said...

aah...ada taman burung unta...muzium pon ada gak tp kat area lukut...

tak naik lagi banana boat?nnti kalo ko pegi ko naik ek...bessss...hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...