Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, April 23, 2008

E-filing

akhirnya mlm td jumpa gak EA form aku...dan hari ni aku bernasib baik sbb LHDN ada bukak kaunter kat menara TM...sbnrnya utk org TM jek...tp aku selamba je pegi..takkan diaorg nak halau aku kan?mesti diaorg nak duit...hehe...rupa2nya senang giler guna e-filing ni...aku first timer...so aku cek kat kaunter tu file aku dah create ke belum...cara nak tau ialah kat dalam EA form kita tu...kalo ada tolak PCB...means file kita mmg dah ada kat LHDN...so tadi aku just bg no IC dan diaorg terus bg pin no e-filing aku...pastu terus aku buat e-filing kat situ...petugas2 kat situ pon ada...so apa2 tak faham boleh tanya terus...senang...dalam beberapa minit je aku dah siap isi borang...tapi aku kena tambah bayar lagi aa plak...rm10...iskk...duit gak aku...aku tgh fikir camna kat mana lagi aku leh tambah kat dalam e-filing tu...hehe...patutnya aku takyah byr gak...tp sbb zakat thn lepas aku bayar thn ni...so tak dpt la aku nak isi lam form tu...silap aa plak...lagi 1 kesilapan aku...aku tak simpan resit buku & majalah yg aku beli...tu pon nasib baik aku ada beli insurans...so leh cover byk jugak kat situ...hehe...kak has sukarela nak bg resit buku dia...dianye terlebih...maklum la...org dah ada anak sekolah...so byk la buku anak2 nak kena beli...hehe...aku?anak tekak ada la :P

oopsss..kaunter LHDN tu kat tingkat 50...so cam jakun ar plak naik kat atas tu..gayat sehhh...sempat la aku amik gambar umah aku & ofis aku...hehe...

inilah rumah aku yg buruk...hehe...

ofis aku yg paling tinggi tu...err...actually client site :)

2 comments:

NedLi Natalisz said...

waaa.. rasa mcm amik gambar dr angkasa laks erk? cam naik heli laks (^^!!)

amoi said...

haha...tu la pasal...gayat sehhh...hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...