Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, October 29, 2008

Pernah tak korang rasa???

pernah tak korang rasa bestnya jadi orang lain...ada kereta besar...rumah besar...family bahagia...kerja best...

tapi mesti masa korang fikir mcm tu sbb korang ada problem masa tu...haha...betul kan?

pernah tak korang terfikir...ntah2 ada org lain gak yg teringin nak jadi mcm kita?org lain tgk hidup kita mcm best jek...hehe...

kdg2 hati ni kena dipujuk...dah takdir kita mcm ni...terimalah seadanya...dan cubalah berusaha untuk memperbaiki diri ke arah yg lebih baik...semoga diberkati Allah selalu...

hidup tanpa cabaran...ada makna????

7 comments:

kuizikel said...

Quotes From Randy Pausch’s Last Lecture (sejenis buku) :)

The brick walls are not there to keep us out. The brick walls are there to give us a chance to show how badly we want something. Because the brick walls are there to stop the people who don’t want it badly enough...

amoi said...

thanx for the quote...really appreciate it...

mmg betul tu...apa org lain dpt semua best jek...hehe..yg sendiri dpt tak bersyukur...

tamak sungguh manusia ni ek...hehe...

kuizikel said...

nanti aku bg ko pinjam buku ni.. sngguh bermotivasi n sgt best..i like.. :D

p/s: meh lepak umah aku... hehehehhe..ajak pis ke .. k.ana ke

zool said...

Memang kadangkala kita akan berfikir begitu.. Tapi nasib takkan berubah kecuali kita mengubahnya,....
Berusahalah.,.

NedLi Natalisz said...

(^^i)

rasanyer semua org pernah ader impian camnie.. bertukar jasad jadik org lain...

aku pernah terpk nak jadik jennifer aniston.. sbb nak rasa berjalan sblh brad pitt (^^ii)

tp biler pk2 balik. nak buat aper sbb skrg nie brad pitt dah jadik pakwe akak jolie .. mesti sedih giler kalo jadik jenny tue..

~hahah aper yg aku merapu nie... (^^ii)


erm.. ('_^)

Kesimpulannyer ila... Allah jadikkan manusia nie mempunyai takdir hidup yg pelbagai...

spy kiter boleh belajar, boleh lihat, boleh berfikir dan boleh timbul rasa cemburu yg kemudiannyer boleh membuatkan kiter lebih berusaha untuk mengubah hidup..

Kalau semuanyer sama jer.. kiter xleh nak menilai dan membanding (^^,)

amoi said...

kuizikel: wahh...best2...tp end up kena beli sendiri jugak...baru bermotivasi baca hari2...hehe...

mggu ni takleh lepak umah ko...next week ok kot...

zool: yup...tgh berusaha ni...thanks :)

amoi said...

aini...thanx for the words...
rasa begitu semangat sekali..hehe...go go caiyok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...