Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, October 10, 2008

Nak komen kat blogspot susah???

tadi jln2 kat blog bro knizam...terbaca lak posting ni ...posting tu kira ulasan utk posting dari blog sembang komputer ...

susah ke nak komen kat blogspot ek?

haha...pada pendapat aku mmg susah pun...bkn susah apa...leceh sket berbanding wordpress...sbbnya bila kita klik utk komen...komen punya page tu akan bukak kat window yg sedang kita bukak...unless la kita 'open in new tab/window' kan?

aku slalu problem kat sini...sbb aku selalu lupa nak 'open in new tab/window'...

jd solution utk blog aku...aku buat pop-up window supaya tak kacau window yg aku tgh baca ni...
tp dalam blog sembang komputer tu tulis pop-up window pun leceh sbb slow(apa ek lupa dah :P)?? tatau plak aku..tp yg pastinya bila aku klik komen tu...aku kena klik yes plak...menatang apa tah tanya yes no...hahaha...aku klik je yes :P

so blog sembang komputer tu tulis biar pengguna yg tentukan sendiri nak bukan same window atau tak...so conclusion...jgn buat pop-up...tp tak ke leceh nak klik kanan plak?hahahaha...jgn marah bro :P

word verification tu satu hal...aku pun sependapat gak...mmg tak suka word verification tu...tp tu cara nak elak spam...tp aku tak guna sbb aku tak suka...ahahaha...(aini...sila buang word verification ko ek :D) ...leceh sket...pernah aku tersalah masuk word tu...dah kena masukkan semula...arghhh...

kenapa pulak aku tak tukar pada wordpress?

kalo korang baca first entry aku...awal2 dulu mmg aku guna wordpress free...tp biasa la...dlm dunia ni bkn senang2 nak bg free...ada la plak limitation dia...so aku bertukar kepada blogger...free dan senang + tade limitation...

lgpun kalau aku nak bayar2 tu cam rugi jek...aku bkn byk duit pun + blogging ni saja utk suka2...tatau smp bila aku bertahan utk berblog ni...ehehe...lain la kalau wordpress tu free + tade limitation...laju je aku guna wordpress hehe...

so kepada pengguna2 blogspot...lu fikirlah sendiri...hehe....

8 comments:

kuizikel said...

adoi susahnye nak komen..susahnye..susahnye...

hehehehheheeh

amoi said...

haha...hampeh...:P

myadlan said...

salam. first time here.
comment dlm blogger in draft is better la. try la.

bila la developer google nak upgradekan blogger kasi tahap canggih macam Gmail ke. pasti wordpress ternganga je..

Uncle G said...

huhu.. pakcik rasa blogspot susah nak komen.. tapi pakcik pasti korang rasa lagi bengang kalau nak komen korang kena register dulu...

amoi said...

myadlan: comment in draft tu camna ek?
tu la..bila la blogger ni nak upgrade cam wordpress ek...huhu...

amoi said...

uncle g: aah...mmg leceh sket la...tak berapa nak user friendly..hehe...
aah...kalo kena reg dulu tu mmg bengang...langsung tak jd nak komen terus...hehe..

myadlan said...

amoi..

cek this out..

http://www.bloggerbuster.com/2008/06/how-to-add-comment-form-beneath-your.html

tapi basically set dashboard jadi Draft and then go to Settings > Comments.

Try la hacking Blogger banyak benda boleh wat. just nak taknak je..

amoi said...

ooo ok...thanx a lot...nnti aku usha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...