Subscribe

RSS Feed (xml)

Email Subscription

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, September 17, 2009

Bergaya Di Hari Raya

haihh lama betul tak update belog. tade masa + malas. haha bleh?

2 minggu lepas, lepas balik bershopping di jalan TAR, tiba2 rasa nak buat spek ( read: cermin mata ) la pulak. kak anim pon offer nak antar aku kat kedai spek kat pantai dalam tu. fikir punya fikir boleh la jugak kan. frame spek aku yg aku ikat guna benang sejak kat Pulau Redang tak berganti lagi. haha. selamba je gi keje pakai spek ikat guna benang.

bila sampai kat kedai spek, bila tengok ada sale, kak ana & kak anim pun menyebok nak buat spek sama. diaorg ni giler spek padahal baru je buat spek. aku je kedekut nak buat spek. hehe. susah betul nak pilih frame yg stylish tapi tak memburukkan tudung yang dipakai. ini yg susah kalau orang pakai tudung pakai spek. nak pakai contact lens macam leceh la plak. nak jaga bagai. tsk. tapi sekali sekala nak melawak melawa bleh la kan. hehe.

cari punya cari jumpa la yg berkenan di hati. lepas tu test mata. orang kedai tu siap dah bukak resit tiba kak anim cakap "moi ko tengok ni, cantik tak?kecik, tak kembang". sambil test frame tu kat mata dia. aku pon test jugak "aah la cun2..ok la nak tukar. bleh tukar ke kak?"..."bleh2". terpaksa tambah rm58 plak sbb spek yg kedua tu mahal sket padahal spek budak2 jek. huhu. takpe la nak cun punya pasal. ahahaha..ferasannn :P

dan minggu lepas siap la spek tu. tadaaaaa...sama tak spek kitaorang?hehe...

7 comments:

dropmental said...

berapa total harga spek ko?? aku pun cam nak buat jeks... hahahha amik sama cam ko boleh tak?? hahahhaha

amoi said...

RM258 jek...ingatkan nak ngam2 200 sbb leh claim 200 jek...haha...kedekut2...
ahahah...bleh je...nnti bleh jadi boria..ekekeke...ajak aini skali...

~tuah.rimbun~ said...

wowm cantiknya.. kagum kagum
salam lebaran minaliadil wal faizin

Yun said...

selamat hari raya makcik!

Acai said...

Salam raya amoi..:)
Mintak maaf zahir batin..err kat pantai dalam tu ada kedai spek eh?hehe..tak tau plak..sbnrya sypun rabun gak..dah tak bleh baca signboard yang jauh2..dah setahun lebih camtu..tapi malas nak check mata sbb mesti kena pakai spek punyelah,confirm,hehe..

amoi said...

tuah rimbun..perli ke apa?hehe...

yun..selamat hari raya..maaf zahir batin

acai...salam raya jugak...maaf zahir batin...eh ada la kedai spek...sebaris dengan UO...oh rabun jugak...bahaya bawak keta woo...nnti lama2 makin teruk power...hoho...jadi pakailah cermin mata..hehe...

~tuah.rimbun~ said...

serius cantik la...
ikhlas ni....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...